Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Søren B. Mortensen bidt

Clio Cup - DK 
28/09/04 

Clio Cup-af Clio Cup
Søren B. Mortensen er for alvor kommet i herreselskab (og en enkelt kvinde), efter skiftet til Fleggaard Renault Clio Cupen. Konkurrencen er utrolig jævnbyrdig og den ellers erfarne motorsportsmand er pludselig "nybegynder" igen - og han er tændt til finaleløbet!
 

Som bekendt fik Søren B. Mortensen totalskadet sin hidtidige Peugeot 206 GTI Yokohama Cup-bil ved Ring Djurslands augustløb, hvilket ændrede prioriteterne for resten af sæsonen. Som det er gået, er han nu havnet i Fleggaard Renault Clio Cupen, hvor han debuterede ved det seneste løb på Padborg Park. Her kom han i pointene i første forsøg, men der var ingen foræringer fra konkurrenterne. "Dét er virkelig race" som han siger, "for der er konstant biler med skrappe kørere omkring dig".
Efter to et halvt år i Yokohama Cupen, er han nu i gang med at lære et helt nyt sæt af kørere at kende på banen. Kun kørere som Per Poulsen, Max Birkelund og Klaus Ellmies har han tidligere dystet imod, så der er mange nye konkurrenter at lære.


Clio'en "skudt" i ved debuten på Padborg Park forrige weekend.
(Foto: Motorsporten.dk)

Resultatmæssigt forventer Søren B. Mortensen sig ikke noget af finalen. Ud over at lære konkurrenterne at kende, er han i høj grad med for at lære bilen at kende. Foreløbig er den sat op efter fabrikkens specifikationer, for at lære Clio'en at kende fra bunden. "2 løb er for lidt til at kende bilen" konstaterer han. Et decideret testarbejde vil først blive foretaget i forbindelse med næste forårs mange træningsdage, og hvad der ellers måtte dukke op!

Som international motocrosskører i 17 år og yderligere 8 år som landstræner i samme gren af motorsporten, er Søren B. Mortensen ikke blind for verdenen uden for landets grænser. Her er det interessant at Renault Clio Cupen for tiden køres i 11 andre lande udover Danmark. Derfor kunne lidt engelsk vinterserie være interessant, eller løb i Holland, hvor sæsonen starter tidligere end i Danmark. Men i første omgang gælder det denne weekend.


Selv om Søren B. Mortensen har skiftet de tohjulede ud med fire, har han her kun fået de tre hjul på asfalten.
(Foto: Motorsporten.dk)

Med træning og tidtagning lørdag, går det løs med pre-finalen 13:15 søndag, mens finaleresultatet kendes ved 17-tiden senere samme dag. Under alle omstændigheder glæder Søren B. Mortensen sig til en weekend med godt vejr og endnu bedre motorløb ved FDM Jyllands-Ringens DM-finale 2.-3. oktober.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 03/10/04 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •