Formel Ford 1800

Sikker kørsel - sikre point

F1800
27/09/04

Formel 1800 køreren Nicki Thiim, der er debutant i klassen i år, kørte forrige weekend (18. og 19. september) næstsidste afdeling af Formel 1800 klassens Danmarks Mesterskab på Padborg Park, i forbindelse med Padborg Super Prix.

Formel 1800 kørerne afholdt træning på Padborg Park få dage inden det virkelig skulle gå løs med tidtagning og heat på 12 omgange, men Nicki havde trænet knap en uge tidligere, og i et lidt andet køretøj end lige Formel 1800 raceren, en BMW M3 hvor han satte en af de bedste tider en 'Racing4all' bil har kørt.

Lørdag / søndag
Nicki Thiim mødte op med den forventning: "At nu er jeg på hjemmebane og så skal der ikke laves fejl, men sikre point ."
Nicki var sig bevidst om at der nu kun var få chancer tilbage for at erobre en podiums plads ved DM finalen den 2. - 3. oktober på Jyllands-Ringen, så nu gjaldt de sikre point .

Den frie træning på "Parken" forløb da også til Nicki's fulde tilfredshed, da der blev kørt på brugte dæk - en 5 plads i rækken bag bl.a. Mats Franer og Chr. Jørgensen. Et par formel kørere fra det Nordiske Mesterskab var også med ved Super Prix´et, men disse talte ikke med ved DM point stillingen, så det var ikke lige let at holde angrebs lysten tilbage, men det taktiske løb skulle nu køres og point afstanden gerne mindskes, så chancerne ville være tilstede for en god DM afslutning.

Tidtagningen var da også lidt af en prøvelse for HP Racing teamet og de fremmødte sponsorer, da Nicki Thiim først kom på banen da andre kørere havde kørt adskillige runder og sat super gode tider - Nicki tog hele seks omgange og fik en startplacering som 2'er på gridden.

Søndagens første heat blev startet på en temmelig våd bane, og da HP teamet havde håbet på at banen ville tørre delvis, så der kunne køres på slicks fremfor regnvejrs dæk, så var setup'et på Nicki´s formel bil ikke optimalt, og dermed heller ikke hans kørsel!
Alle som kender lidt til hans kørsel og hvad han siger til regnvejr ved da også at han er suveræn i vådt føre.
Nicki's placering blev som en 4'er, men da to af kørerne, nr 2 og 46, var tællende til NM, og ikke DM, rykkede dette lidt på placeringerne og Nicki fik dermed en 2. plads.

Heat 2 blev der ikke rykket særlig meget rundt på - Nicki starter fra 4. position og holder placeringen hele løbet igennem, bortset fra 20 meter før målstregen, hvor han forsøger et angreb på Christopher Frohm, dette glipper dog og det blev til yderligere en 4. plads, som igen ændres da Frohm kun kører med i NM, Nicki er dog ikke helt tilfreds da han får point stillingen på de første fem formel kørere i DM.

Der er nu lagt kraftigt i kakkelovnen til det næste løb på Jyllands-Ringen - DM finalen den 2. - 3. oktober.

Franer med 188 , Christian og Nicki med 174 , Anders Ole med 172 og Kim med 157 point , Kamstrup på kun 111 point.
Det bliver spændende til DM Finalen, og der vil nok blive gået hårdt til den i begge heat.