Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ALMS GT Class

Ny Big Mag-triumf

ALMS
GT Class 

26/09/04 

American Le Mans SeriesJan Magnussen vandt sin klasse i Petit Le Mans
En feberplaget og hårdt medtaget Jan Magnussen, England, fik endnu en klassesejr i sin Chevrolet Corvette, da han i de tidligere timere af søndagen vandt GTS-klassen i den ottende afdeling af American Le Mans Series, Petit Le Mans, på Road Atlanta.
 

Sammen med 24 timers løbene på Le Mans og Daytona og halvdøgnsløbet på Sebring er Petit Le Mans et af de fire mest prestigefyldte sportsvognsløb, og det afvikles over 1.000 miles eller 10 timer, alt efter hvad der kommer først.

Klassesejren blev sikret sammen med Oliver Gavin, England, og Olivier Beretta, Monaco, der også var hans kolleger, da danskeren vandt GTS-klassen på Le Mans tidligere på året. Trioen var løbet igennem involveret i en tæt kamp med teamets anden Corvette med Ron Fellows, Canada, Johnny O'Connell, USA, og Max Papis, Italien, og de to fabriksbiler var det meste af løbet igennem på omgangshøjde. To timer før løbets afslutning kom Jan Magnussens bil i front i forbindelse med pitstop, og den placering holdt bilen til det ternede flag, hvor trioen Gavin, Beretta og Magnussen blev firer generelt og vandt klassen med en omgangs forspring.

"Det er helt vildt det her. At vinde Petit Le Mans og Le Mans for Corvette er bare stort, men jeg må indrømme, at jeg på et tidspunkt synes, det så sort ud for os," tilstod Jan Magnussen fra USA.

"Doug (Feehan, motorsportschefen ? red.) sagde til os, at vi kun måtte overhale den anden bil, hvis vi var mere end 100% sikre på, at det var uden risiko. Så vi vidste det skulle gøres under pitstop. Da jeg skulle i pit efter mit sidste stint, kørte jeg helt op på siden af den anden bil ved indgangen til pitten og satsede så alt i indkørslen til pitten. Gavin kom i bilen og omgangen efter, da den anden bil havde været i pit, var Gavin takket være en hurtig udomgang lige nøjagtig i front. Det var så tæt, som det kunne være, og efterfølgende kunne vi åbne en lille føring. En kæmpe tak til gutterne i pitten og mine medkørere Gavin og Beretta. De gutter er suveræne at arbejde sammen med."

Det, der gjorde resultatet helt specielt for Jan Magnussen, var det faktum, at han i dagene op til og under løbsweekenden har været plaget både lungebetændelse og bronkitis.

"Det var hårdt ? meget hårdt. Jeg bemærkede det ikke så meget, når jeg var i bilen, men det gjorde jeg så til gengæld mellem mine stints. Men lægerne tog sig godt af mig, og jeg kunne hele tiden køre optimale tider. Det værste var faktisk efter løbet med alle de krammeture, jeg skulle have, hvor jeg havde mest lyst til frisk luft,? grinede Jan Magnussen.


Læs mere om:
  • 25/09/04 - Road Atlanta - ALMS
  •