Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

Sådan sætter man banerekord

Danish
Touringcar
Challenge 

25/09/04 

Fri bane og intet pres er normalt recepten
Hvis man spørger kørerne i Danish Touringcar Championship om, hvad der skal til for at sætte en hurtig omgang i deres DTC-racer, så vil de med garanti svare noget i retning af en fri bane og ingen andre biler i nærheden.
 

Det er i hvert fald devisen, når der skal sættes tider under tidtagningen. Ved Padborg Super Prix var det også opskriften, hvis man skulle sætte banerekord. I hvert fald, hvis man hed Jens Edman, Sverige. Men ikke, hvis navnet var Jan Magnussen, England!

Omgangen efter, at han havde passeret Casper Elgaard, Århus, havde Jens Edman helt frit udsyn fra førstepladsen i finalen, og det udnyttede han til at reducere sin egen banerekord fra Padborg Open fra 1.03,122 til 1.03,037. Men selv om BMW-køreren ikke satte direkte pres på ham og tempoet forsat var højt, så kom der ikke flere banerekorder fra svenskeren.

Det gjorde der derimod fra den regerende DTC-mester. Og hans odds var ikke de bedste. Jan Magnussen startede finalen fra pitten og løb naturligvis straks ind i trafik. Men på den syvende omgang - midt mellem overhalinger og nærkampe - blev det til den første banerekord i tiden 1.03,006. Fem omgange senere sænkede Big Mag så denne tid yderligere til 1.02,858, mens han stadig var i trafik!

Intet er åbenbart umuligt for Jan Magnussen!


Læs mere om:
  • 19/09/04 - Padborg Park - DTC weekend
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her    ASETEK SIMSPORTS