Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Clio Cup - DK

Intens opgør

Clio Cup - DK 
23/09/04 

Clio Cup-løbsrapport fra Padborg Park
19. september 2004

Per Poulsen og Patrik Ernstsson blev noteret for hver en sejr ved Padborg Super Prix. Dermed bevarede de chancerne for at vinde den samlede Fleggaard Renault Clio Cup. Den førende Jesper Davidsen holdt sig til tæt ved toppen og har dermed stadig lidt pointforspring at give af til finalen.
 


Klaus Ellmies stak bare fra feltet i starten af første heat. Per Poulsen følger efter, mens Bjørn Smedegaard Laursen kører sidelæns.
(Foto: Motorsporten.dk)

1. heat
Klaus Ellmies er urørlig fra pole og overlader Per Poulsen og det øvrige felt til hans hjulspor. Bagved slås Kasper Jensen og Jesper Davidsen om de næste pladser, men på den korte pitlangside må Kasper en tur i sandet og havner nu på tiendepladsen.
På vej mod Audi-kurven bliver pladsen igen for trang, da Max Birkelund bliver sendt baglæns i autoværnet. Dermed er Birkelunds weekend færdig for denne gang, men inden da skal den fjernes og dagens første safety car-periode er en realitet.


Her slutter weekenden for Max Birkelund.
(Foto: Motorsporten.dk)

Feltet bliver atter frigivet ved starten på fjerde omgang. Ellmies, Poulsen og Davidsen fører an foran Henrik Larsen, Patrik Erntsson, Bjørn Smedegaard Laursen, og de to baneejere Henrik Jansen og Jens Enemark, gæstekører Tommy Schröter og Kasper Jensen. På nær Smedegaard, Jansen og Schröter kæmper de alle for deres mere eller mindre teoretiske titelchancer på dette tidspunkt. Sidste mand i dét opgør, Peter Hansen, er på dette tidspunkt at finde nede på 17. pladsen.


Per Poulsen kæmpede sig i front i første heat.
(Foto: Motorsporten.dk)

Klaus Ellmies stikker endnu engang af fra feltet, men midt i heatet må han overlade teten til Per Poulsen. Med det samme må han kæmpe hårdt for at holde Jesper Davidsen og Henrik Larsen fra livet, hvilket giver Per Poulsen lidt luft foran. Den tætte dyst giver Patrik Ernstsson chancen for at nå op til trekløveret og frarøve Lille-Larsen fjerdepladsen.
Slutresultatet bliver sejr til Per Poulsen knap et sekund foran Klaus Ellmies og Jesper Davidsen. På vejen mod fjerdepladsen sætter Patrik Ernstsson tilligemed ny banerekord og starter dermed forrest i finaleheatet. Henrik Larsen holder femtepladsen, men må i defensiven for at holde en nærgående Henrik Jansen bag sig. Jens Enemark følger disse to, men mod slutningen af løbet bliver han overhalet af Kasper Jensen og havner nu i kløerne på Tommy Schröter. De to kolliderer i det korte opløb mod målstregen lige efter startsvinget, men kører af banen. 8. og 9. pladsen bliver nu i stedet til placeringer uden for pointene, hvilket reducerer Enemarks titelchancer gevaldigt.


"Hvor er banen?" Jens Enemark og Tommy Schröter soldede placeringerne bort få meter fra målstregen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Nu slutter Bjørn Smedegaard Laursen, Brian Olsen og Peter Ager top-10 af, mens Peter Hansens 12. plads eliminerer ham fra den samlede cupsejr.


Søren B. Mortensen har nu også fået kærligheden at føle i Clio Cup.
(Foto: Motorsporten.dk)

Søren B. Mortensen slutter som bedste debutant på 15. pladsen og scorer således point i første forsøg, mens Team Essex Invest-teamejer Peter Halvorsen trækker sig vindende ud af dysten om 23. pladsen med endnu en debutant Thomas Olsen i feltets anden Fleggaard-gæstebil.

2. heat
Patrik Ernstsson starter forrest, men har øjeblikkeligt Jesper Davidsen at slås med. Søborg-køreren kører den lange vej udenom svenskeren i startsvinget, blot for et revanchement i Poetzsch-kurven. Ikke bare Ernstsson kommer forbi Davidsen, men også Klaus Ellmies benytter hullet i den tætte trafik på første omgang. Længere nede i feltet får Henrik Poulsen en dårlig start og havner sidst. I indgangen til Audi-kurven bliver han presset af banen og får slæbt en dynge mudder på asfalten og spinder så af i udgangen af chikanen.


De kører tæt i Clio Cuppen! Jesper Davidsen er igang med at passere polesitter Patrik Ernstsson i startsvinget.
(Foto: Motorsporten.dk)

Da feltet passerer omgangen efter, er der således ingen der kender de nye baneforhold i Audi-kurven og det får konsekvenser. Efter flere dramatiske linjer gennem svinget bliver Jens Enemark og Jørgen "Gammel" Hansen ofre, der havner i det bløde fangsang. Dermed er Enemarks værste Clio Cup-weekend overstået, såvel som hans titelchancer. Med biler parkeret på kritiske steder er det tid til safety car, der kommer på banen fra starten af tredje omgang.


Tom Pedersen måtte en tur i autoværnet i starten af første heat, men kom stærkt igen i andet.
(Foto: Motorsporten.dk)

Patrik Ernstsson, Klaus Ellmies og Jesper Davidsen er stadig rækkefølgen på de tre første pladser, mens Per Poulsen, Kasper Jensen, Allan Bjerregaard, Tommy Schröter, Henrik Jansen, Tom Pedersen og Henrik Larsen runder top-10 af. Med den aktuelle stilling er Kasper Jensen og Henrik Larsen også på vej ud af titelkampen, mens Ellmies er nødt til at satse på uheld for Davidsen.


Camilla Stephansen tog den med ro i sin nylakerede Clio - men elegant ser den ud, den nylakerede Clio.
(Foto: Motorsporten.dk)

På starten af sjette omgang flages der med grønt flag banen rundt og løbet er atter i gang. På nedkølede dæk skrider Klaus Ellmies ud i Poetzsch-svinget, hvilket forsinker den bagvedkørende Jesper Davidsen. Til gengæld er det en invitation til Per Poulsen, der napper andenpladsen, mens Kasper Jensen udnytter situationen til at avancere til fjerdepladsen i chikanen, på Davidsens bekostning.
Senere samme omgang forsøger Allan Bjerregaard, i noget af sin bedste Clio-kørsel, at udbremse Tommy Schröter for enden af langsiden, men havner i stedet i sandkassen.


Nej, sejren var ikke truet. Patrik Ernstsson er flyvende for tiden og vandt foran Per Poulsen, Klaus Ellmies og Kasper Jensen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Forrest kan Patrik Ernstsson køre mod årets anden sejr på bare to uger, mens Per Poulsen og Klaus Ellmies, med anden- og tredjepladsen, markerer deres bedste samlede løbsweekend. Kasper Jensens fjerdeplads er hans bedste resultat på Padborg, men ikke nok til at holde liv i Cup-aspirationerne. Jesper Davidsen kører mod femtepladsen uden trusler bagfra.


Peter Hansen måtte kæmpe med Rune Simoni og Henrik Jansen.
(Foto: Motorsporten.dk)

I begyndende småregn kan Tom Pedersen køre sjettepladsen hjem foran Peter Hansen, der har haft Rune Simoni på nakken indtil sidste omgang. Her lykkes det Henrik Jansen at komme forbi og tager derved ottendepladsen, mens Tommy Schröter bliver tier.

Pointene
Jesper Davidsen beholder føringen i den samlede stilling med 176 point, men med sejrene, rykker Per Poulsen og Patrik Ernstsson tættere på. Med henholdsvis 156 og 155 point er de to de eneste tilbageværende titelkandidater. Kasper Jensen, Henrik Larsen, Jens Enemark og Klaus Ellmies mistede deres chancer i løbet af weekenden, men har alle chancen for enten sølv eller bronzemedaljer ved finaleløbet på Jyllands-Ringen 2.-3. oktober.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 19/09/04 - Padborg Park - Clio Cup - DK
  •      ASETEK SIMSPORTS