Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

YES!

Danish
Touringcar
Challenge 

23/09/04 

Jesper Sylvest endelig øverst på skamlen!
For Sylvest Motorsport blev weekendens DTC-afdeling på Padborg Park den succesoplevelse teamet har sultet efter siden sæsonstart.
 

Sidste gang Sylvest Motorsport gæstede den sønderjyske bane viste Jesper imponerende kørsel, og de gode takter fortsatte i lørdagens frie træning. På brugte dæk kørte Jesper 13. hurtigste tid, hvilket teamet var ganske godt tilfreds med idet et helt ny undervogns set-up blev testet af.

Til eftermiddagens tidtagning valgte Sylvest Motorsport dog at vende tilbage til den oprindelige opsætning fra sidste gang der blev kørt løb på Padborg Park. Med fire friske Dunlop dæk holdt Jesper kablet stramt og kom hurtigt ind med ottende bedste tid. En tid der umiddelbart så ud til at holde til søndagens prestigefyldte Super-Pole.
Med fem minutter igen var Jesper dog gledet ned som nummer ti og valgte derfor at montere endnu to friske fordæk og kører ud igen. Og allerede på sin første flyvende omgang forbedrede Jesper tiden med en tiendedel og indtog igen ottende hurtigste tid umiddelbart foran John Nielsen og Kurt Thiim - et resultat der vakte glæde hos det hårdt prøvede privatteam.


(Foto: Motorsporten.dk)

I søndagens warm-up, der køres umiddelbart, før den altafgørende Super-Pole valgte Jesper at vente med at køre ud på banen til der manglede fire minutter. Da Jesper samtidig valgte at køre ud på de dæk han også skulle køre Super-Pole med var alfa og omega at de ikke blev overkørte. Dette skulle dog vise sig at være en fejl-disposition idet Jesper aldrig rigtig kom ind i den hurtige race-rytme og dermed endte på en tolvte og sidste plads i Super-Pole.
Efterfølgende blev Jan Magnussen udelukket på grund af en teknisk forseelse, hvilket rykkede den lange sjællænder en plads frem på startgridden.

I søndagens pre-finale kommer Jesper fornuftigt ud af startblokken og har indersiden på vej mod sving 1. Bette K prøver at klemme sin Honda-racer ind, men afvises af en tændt Jesper Sylvest. To sving senere er det dog Jesper der bliver hængt til tørre på ydersiden, hvilket resultere i mange tabte placeringer. Jesper ender bag BMW-køreren Carsten Leveau der effektivt deler i feltet i to.
Jesper prøver flere gange at smutte forbi, men Carsten lukker prompte af hver gang den karakteristiske blå 307-næse kommer for tæt på. I længden kan Carsten Leveau dog ikke modstå presset og en lille kørefejl i højresvinget der leder ud på langsiden er lige hvad Jesper skal bruge for at smutte forbi - på ydersiden!
Hullet til den forankørende Jacob Kristensen er dog blevet så stort at Jesper slutter løbet på en samlet trettende plads og toer i Privat Cuppen efter rivalen Jens Møller.

I finalen kommer Jesper igen fint af sted fra trettende startposition og denne gang lykkes det for den tidligere DTC Cup vinder at finde et hul i sving tre lige efter Jens Møller.
Erfaringsmæssigt ved Sylvest at der er vigtigt at kommer hurtigt forbi de langsom kørende og allerede på første tur ned af langsiden bremser Jesper tre bil-længder ind på en noget overrasket Jens Møller. Hurtigt ligger Sylvest afstand og ved kold og kynisk kørsel holder Jesper sin blå næse uden af problemer og indtager til stor tilfredsstilles for teamet femte pladsen med 5 omgange igen.

Jesper kan dog intet stille op overfor en super flot kørende Jan Magnussen der grundet tekniske problemer måtte starte løbet fra pitten og dermed bagerst. Med to omgange igen smutter Big Mag indenom i svinget med selv samme navn og sætter sågar ny banerekord på sin vej frem i feltet. En overlykkelig Sylvest kan omgangen efter modtage det ternede flag som samlet sekser og suveræn vinder af Privat Cuppen foran Jens Møller og Jørgen Weinreich.


(Foto: Motorsporten.dk)

Jesper fortæller:
"FANTASTISK! Ubeskriveligt dejligt endelig at få hul på bylden, og få vist at speeden stadigvæk er der. I år har vi været forfulgt af uheld, men efter team-indsatsen på Jyllands-Ringen sidste gang følte vi alle, at vi havde nået et vendepunkt og nu bare 14 dage senere står jeg igen øverst på skamlen. En suveræn team indsats og en stor tak til alle min mekanikere og tekniske supportere. Nu skal vi have tredje pladsen i Privat Cuppen i hus så vi med god samvittighed kan arbejde videre på 2005-sæsonen."

Sylvest Motorsport
Kim Kajus


Læs mere om:
  • 19/09/04 - Padborg Park - DTC weekend
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her    ASETEK SIMSPORTS