Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

Danmarks lykkeligste svensker

Danish
Touringcar
Challenge 

22/09/04 

Efter nedturen på Jyllands-Ringen, efter en påkørsel af John Nielsen, var den sympatiske svensker Jens Edman tilbage i sit es, da der blev kørt DTC-Finale på Padborg Park.
 

Men hvad er det egentligt for en person der sidder bag rattet af den ene af Toyota Castrol racerne? Her følger et portræt af den snart 28-årige svensker.

Jens Fredrik Edmans motorsportskarriere startede i 1985, hvor han begyndte at køre gokart. Her tilbragte han de næste 9 år, inden han holdt 2 års pause fra motorsporten for at hellige sig sine studier. Han har desuden læst tre år på den flytekniske linie i forbindelse med hans uddannelse.


Jens Edman.
(Foto: Motorsporten.dk)

I 1997 kom han med i JTCC (Junior Touring Car Championship), hvor han kørte i 2 år, samtidigt med at han i 1998 kom med i STCC (Swedish Touring Car Championship) for Volvo. Her var han indtil slutningen af 2001, hvor han samtidigt opnåede hans bedste placering i STCC med en sammenlagt 3. plads.


Jens Edman's DTC debut på Ring Knutstorp i 2002.
(Foto: Motorsporten.dk)

I 2002 gjorde Edman for første gang sin entré i DTC for Peugeot, hvor han samtidigt var med til at udvikle Volvos ETCC biler. Her blev det til en pole position og en finale-sejr i DTC-løbet på Ring Knutstorp. Dette var faktisk Edmans eneste løb i DTC-serien i 2002, så det var en meget imponerende bedrift. Bilen, som Edman kørte i, var en Peugeot 307 GTI indsat af Peugeot Sport Sverige. Det var desuden første gang at Peugeot 307 GTI kørte DTC. Alle de andre Peugeot kørere anvendte den gamle model, nemlig 306 GTI.


Jens Edman kørte DTC i 2003 sæsonen for Peugeot Statoil Motorsport.
(Foto: Motorsporten.dk)

Efter den bedrift var det nærmest en selvfølge at Edman skulle køre DTC igen i 2003. Han kørte hele 2003-sæsonen for Peugeot Statoil Motorsports og sluttede på en samlet 4. plads i DTC. På sin vej til den placering, hentede han 2 sejre og 6 pole positions.

I 2004 skiftede Edman så til Toyota Castrol Racing, hvor han er teamkammerat med den mesterskabsførende Henrik Lundgaard.
Efter den flotte præstation i søndagens DTC-finale på Padborg Park, hvor Jens Edman proklamerede at han var Danmarks lykkeligste svensker, ligger han nu på 4. pladsen i den samlede stilling i DTC mesterskabet."Jeg er Danmarks lykkeligste svensker" - proklamerede Jens Edman efter sejren på Padborg Park.
(Foto: Motorsporten.dk)

Edman har 17 points op til 3. pladsen (indhaves af Martin Jensen, Peugeot) og 34 points op til 2. pladsen (indehaves af Casper Elgaard, Essex Invest), som dog afhænger af om Team Essex Invest for ret i deres appel fra Jyllands-Ringen. Hvis de ikke gør, så er forspringet noget mindre. Så intet er afgjort endnu og Edman kan stadig nå både 2. og 3. pladsen i mesterskabet, eftersom der stadig er 40 points at kæmpe om.

Karrieren kort:

-
1985 - Smålandsk mester i karting i Formel Micro
1986 - Smålandsk mester i karting i Formel Micro
1987 - Smålandsk mester og nummer to i det sydsvenske mesterskab i karting i Formel Mini
1988 - Smålandsk mester og nummer to i det sydsvenske mesterskab i karting i Formel Mini
1989 - Smålandsk mester og nummer to i det sydsvenske mesterskab i karting i Formel Mini
1990 - Sydsvensk og smålandsk mester i karting i Formel Mini.
1991 - Vinder af Ronnie Petersson Memorial i karting Formula Mini. Debut i juniorklassen i Formel A
1992 - Karting i juniorklassen i Formel A med deltagelse i VM og EM samt de svenske og nordiske mesterskaber
1993 - Karting i Formel A med deltagelse i VM og EM samt de svenske og nordiske mesterskaber
1994 - Karting i Formel A med deltagelse i VM og EM samt de svenske og nordiske mesterskaber
1995 - Pause fra motorsport grundet studier
1996 - Pause fra motorsport grundet studier
1997 - Vinder af den svenske Junior Touring Car Championship
1998 - Nummer ni i Swedish Touring Car Championship. Nummer 11 i den svenske Junior Touring Car Championship
1999 - Nummer fire i Swedish Touring Car Championship
2000 - Nummer fire i Swedish Touring Car Championship
2001 - Nummer tre i Swedish Touring Car Championship
2002 - Nummer 23 (delt) i Danish Touringcar Championship. Test- og udviklingskører for Volvo i European Touring Car Championship
2003 - Nummer fire i Danish Touringcar Championship. Vinder af 4-timers Mini Le Mans på Padborg Park. Nummer 16 i Swedish Touring Car Championship
2004 - Deltager i Danish Touringcar Championship Danish Touringcar Championship for Toyota Castrol Racing
Søren Riis

Læs mere om:
 • Jens Edman
 • 19/09/04 - Padborg Park - DTC weekend
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS