Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Swedish Touring Car Championship

Göransson blev året STCC-mester

Swedish
Touring Car
Championship 

19/09/04 
Yokohama

På trods af afkørsel og sammenstød, vandt Richard Göransson årets STCC-mesterskab på Mantorp Park. Den 26-årige har dermed opnået det hidtil største resultat i sin karriere.
 

Richard havde en afkørsel i regnen under kvalifikationen. Han startede som sekser i pre-finalen, og blev påkørt af ærkerivalen Robert Dahlgren umiddelbart efter starten. Det lykkedes ham at humpe i mål, med en bærearm der næsten var brækket, og sluttede som syver. Men det var nok til mesterskabet. Det lykkedes at komme ud til finalen, hvor han kørte op gennem feltet til sejr, og sikrede dermed også BMW sejren i konstruktør-mesterskabet.

"Det er bare så vidunderligt - Han står på taget af sin BMW og skriger. Teamet kaster ham op i luften. Glædes-tårerne løber".

I begyndelsen var han meget oprevet over sammenstødet. Robert Dahlgren gav ham et ordenligt skub i bagdelen, så de begge, plus Mattias Andersson, røg af banen.
"Robert gjorde alt for at få mig af banen. Nu er der ingen tvivl om hvor jeg har ham", siger Göransson.
Richard fik en skade på højre bagskærm. Robert Dahlgren fik større skader på forvognen, og blev tvunget til at stoppe ude på sporet, hvilket bragte safety-car på banen. Det gav Göransson lidt luft. "Ellers var det aldrig gået" siger Richard Göransson, og fortsætter: "Da Robert svingede ind i mit højre baghjul, kunne jeg kun håbe at han også måtte stoppe. Man bliver så forbandet og selvfølgelig var der skadefryd, da jeg så ham stå der på banen. Selv om vi er gode venner, så gælder det ikke her."

Robert Dahlgren måtte forlade banen på slæb. "Ærgeligt. Man kommer jo for at vinde. Banen var våd under mig, og tør under Richard. Han fik en kanonstart, og kom utroligt hurtigt afsted. Nej - det var ikke med vilje, og havde jeg vidst han kom så hurtigt, havde jeg forsøgt at undvige."

Hvis Richard Göransson var vinderen på Mantorp, var Robert Dahlgren taberen. Han havde en chance for at tage mesterskabet, men den forsvandt med sammenstødet. I finalen måtte han desuden køre med en defekt bil, og blev syver. "Det rystede så meget at jeg var nødt til at lukke munden, så tænderne ikke rystede ud."

Men Robert fik alligevel anden-pladsen i mesterskabet, foran Fredrik Ekblom.

MRR

Læs mere om:
  • 19/09/04 - Mantorp Park - Swedish Touring Car Championship - SM
  •  
     

    Swedish Touring Car Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: