Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

Peugeot-kørerne gav favoritterne baghjul

Danish
Touringcar
Challenge 

18/09/04 

Magnussen og Watt satte konkurrenterne til vægs på Padborg Park
På forhånd var det ventet, at Henrik Lundgaard, Hedensted, og Jens Edman, Sverige, ville dominere lørdagens tidtagning for Danish Touringcar Championship på Padborg Park.
 

Deres Toyota Corollaer er kendt for at have én af feltets mest effektfulde motorer, og det var et minimum af succesballast, Henrik Lundgaard skulle køre rundt. De to biler fra Toyota Castrol Racing lagde sig da også i spidsen i eftermiddagens træning, men så skete der ting og sager.

Først var det Jason Watt, Herlev, som slog dem, og så satte Jan Magnussen, England, det, der var intet mindre end en kanontid. Normalt er Peugeot-køreren typen, der bare bruger tidtagningen til at køre sin bil ind og så først for alvor fyre krudtet af, når den endelige fordeling af de tolv første startpositioner på gridden afgøres i Super Pole-konkurrencen søndag middag. Men sådan var det ikke i dag på Padborg Park. Her var han fire tiendedele hurtigere end alle andre!

"Vi kørte efter en plan, hvor vi brugte dækkene fra sidste løb, som vi også havde brugt under træningen," forklarede den regerende DTC-mester. "Vi startede på dem i tidtagningen, hvor vi fik en god rytme og fandt ud af, hvornår banen var god, og så gik vi ind og fik nye dæk på. Jeg håbede, at jeg kunne have sat tiden på første omgang, men banen er så god ved dækkene, at man ikke rigtigt kan få varme i dem, så man skal lige have nogle omgange til det. Og så var den der."

Det er blot femte gang, at Jan Magnussen deltager i en afdeling af Danish Touringcar Championship, da den internationale ETCC-serie ellers har haft førsteprioritet. Men i forhold til de fire foregående afdelinger er hans Peugeot 307 GTI også markant anderledes.

"Det er første gang i år, hvor vi kører med bilen bygget op efter DTC-reglementet. De andre gange har vi kørt efter ETCC-reglementet, men nu er bærearme, bremser og ruder efter DTC-reglementet, og det var en fordel," slog Jan Magnussen fast.


Jan Magnussen satte dagens hurtigste tid på Padborg Park
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Også for teamkammeraten Jason Watt var lørdagens tidtagning en markant forbedring i forhold til de tidligere præstationer på den sønderjyske racerbane.

"Vi har kæmpet med at finde et set-up til tidtagningen, og vi har hekset lidt frem og tilbage. Det var egentlig småjusteringer, der gjorde, at vi fandt det sidste," sagde en overrasket eks-mester, der mener, at præstationen kan gentages søndag, hvis han får tilstrækkelig med varme i dækkene.

Begge mesterskabskandidater, Henrik Lundgaard og Casper Elgaard, Århus, leverede gode arbejdspræstationer, som rakte til henholdsvis fjerde- og sjettebedste omgangstid og dermed kvalifikation til søndagens Super Pole. Derimod formåede én af de store stjerner fra den forrige DTC-afdeling, Michel Nykjær, Tappernøje, ikke at komme imellem de tolv hurtigste.

"Lige i øjeblikket ved jeg ikke, hvad der er galt," sagde en noget skuffet Seat-kører, der tydeligt manglede fart. "Jeg syntes faktisk, at bilen kørte rimeligt fornuftigt, men jeg ved ikke, om det er de 45 kg succes eller den udstødning, vi har lavet om, der har gjort det. Jeg ved det egentlig ikke, for jeg syntes, at bilen kørte fint nok, men det er lidt ærgerligt."

Korte fakta
- Blot to privatkørere kvalificerede sig til Super Pole, nemlig Jesper Sylvest, Jægerspris, og Michael Carlsen, Vissenbjerg.
- For første gang i år er Jacob Kristensen, Hadsten, i en Super Pole.
- Debutanten Michael Klostermann, Gørløse, kom ikke ude at køre i tidtagningen, da der i den foregående træning opstod en lækage mellem motor og gearkasse på hans Nissan.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 19/09/04 - Padborg Park - DTC weekend
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her    ASETEK SIMSPORTS