Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Clio Cup - DK

Kasper Jensen: "Førstepladsen er ikke lukket endnu"

Clio Cup - DK 
16/09/04 

Clio CupÅlborgenseren ser gode muligheder for at avancere fra sin sjetteplads
Selv om Jesper Davidsen, Søborg, fik udbygget sig forspring i Fleggaard Renault Clio Cup yderligere, da klassen kørte ved Grand Prix Danmark tidligere på måneden, så er spændingen stadigvæk intakt i Danmarks nyeste mærkeklasse.
 

Godt nok har den tidligere Citroën Saxo Cup-mester et forspring på 23 points til forfølgerne, men dem er der til gengæld hele fem af, og de er tillige blot adskilt af sølle seks points!

"Førstepladsen er da ikke lukket endnu. Får Davidsen et uheld, og jeg slutter i top 3, så ser det også skidt ud for ham, og på den måde er det stadig meget åbent," siger Kasper Jensen, Aalborg. Han er bageste mand i den kvintet, som aktuelt bejler til den sammenlagte andenplads.
"Mulighederne er gode. Der er ikke så mange points, som adskiller os, men man skal heller ikke sætte et ben forkert, for det er gode chauffører, man er oppe imod. Hvis jeg kan holde den hastighed, jeg har haft, ser jeg gode muligheder for at avancere til andenpladsen, men de fire andre siger sikkert det samme!"

To dage efter Padborg Super Prix bliver Kasper Jensen 21 år. Alligevel er han en meget erfaren kører. Bag sig har han bl.a. en DM-titel i karting, to sæsoner i Yokohama Cuppen og så et enkelt år i Danish Touringcar Championship.

"Jeg sammenligner desværre DTC med lidt af et sabbatår, for jeg kom aldrig rigtigt i gang og kom ikke ud at køre meget racerbil," siger ålborgenseren om det år. "I Clio Cuppen er der mange gode kørere, og jeg er konkurrencedygtig. Nu har jeg fået lov til at vise, hvad jeg kan i modsætning til i DTC, hvor jeg ikke kunne få lov til at vise det. Jeg er ovenpå i år efter min sæson i DTC."

Kasper Jensen har således adskillige gange været hurtigste mand i træningerne og tidtagningerne, og selv om han i fem af årets tolv kørte løb er sluttet i top 3, så har han ikke med samme styrke kunnet sætte sit præg på løbene.

"Jeg har haft lidt problemer med mine starter, og det er også noget, vi skal have trænet inden løbet på Padborg Park," fortæller han. "Jeg har speeden og hastigheden til at være hurtigere end de andre, men det udligner sig lidt, når vi kommer ud til selve løbene. I den sidste finale var vi fem kørere, der kørte lige hurtig. Det er så tæt, som det kan være. Jeg mangler ikke farten i løbene, men jeg er god til at køre en enkelt omgang. Men man kører ikke ti sådanne omgange i et løb, for så kører man tingene for varme."

Den sønderjyske racerbane er stadig det sted, hvor det indtil nu har knebet med resultaterne for Kasper Jensen. Blot to sjettepladser i finalerne er det blev til for ham.
"Podieplaceringer og sejre har ikke været der, men farten har været der, og de dårlige resultater har bare været et spørgsmål om uheld," siger racerkøreren, der sammen med fire andre kørere starter for Pro-Four Racing, der er det største team i Fleggaard Renault Clio Cup.

"Vi har brugt hinanden i teamet," fortæller Kasper Jensen. "Brian Olsen og jeg har brugt hinanden meget ved at tests, og det har vi kunnet udnytte rigtig godt. De andre kørere i teamet bruger selvfølgelig også mig, og det er naturligt, når man er hurtigste mand i teamet. Det er en af vores styrker i teamet, at vi har et godt samarbejde, og det fungerer rigtig godt."

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 19/09/04 - Padborg Park - Clio Cup - DK
  •      ASETEK SIMSPORTS