Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

DTC-cirkusset tilbage på Padborg Park

Danish
Touringcar
Challenge 

14/09/04 

Danish Touringcar Championship kører for anden gang i år i Sønderjylland
Der bliver fest, farver og ikke mindst spænding, når Danish Touringcar Championship for anden gang i år gæster Sønderjylland. Det sker den 19. september, når der køres Padborg Super Prix på Padborg Park, tæt ved den dansk-tyske grænse.
 

Da Danish Touringcar Championship sidst gæstede Danmarks nyeste racerbane i foråret, bød løbet på en tæt kamp mellem Toyota Castrol Racing og Team Essex Invest. Og meget tyder på, at der kommer en gentagelse ved Padborg Super Prix!

Årets Danish Touringcar Championship har nemlig været én lang duel mellem de to teams og deres kørere, som dels kæmper om holdmesterskabet, dels det meget prestigefyldte kørermesterskab. Ved det forrige løb på Padborg Park lagde Henrik Lundgaard, Hedensted, sig for første gang nogensinde i toppen af tabellen, og her har køreren fra Toyota Castrol Racing været lige siden. Men på det seneste har Team Essex Invests Casper Elgaard, Århus, gjort stadig større indhug i hans mesterskabsforspring.


Kampen om DTC-titlen står mellem Henrik Lundgaard (8) og Casper Elgaard (2)
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Kampen mellem Toyota Castrol Racing og Team Essex Invest nærmer sig sin afgørelse, og da Padborg Super Prix er næstsidste afdeling af årets Danish Touringcar Championship, bliver det et nøgleløb for udfaldet af serien. Men det bliver samtidig også et løb, hvor Padborg Parks specielle karakter med de lange langsider og skarpe sving vil vise de relative styrker hos de biler, som de to teams deltager med.

Henrik Lundgaard og makkeren Jens Edman, Sverige, råder i deres Toyota Corolla T-Sport over den motor, der af DTC-insidere betragtes som værende seriens mest effektfulde, og her vil banens 700 meter langside være det sted, hvor bilen vil stå stærkest. Heroverfor står Team Essex Invest med sin BMW 320i E46, der med sit baghjulstræk har en helt anden acceleration i starten og kan køre andre linier igennem de skarpe sving end dem, der er mulige for de forhjulstrukne modstandere. Der er altså med andre ord lagt op til et Padborg Super Prix, hvor alt kan ske, og at kampen mellem Toyota Castrol Racing og Team Essex Invest er tæt, har man set masser af eksempler på i løbet af sæsonen.

Men selv om det er duellen mellem mesterskabskandidaterne, der vil være i fokus, så kan det sagtens være andre kørere, som løber med de største pokaler ved Padborg Super Prix. Både Henrik Lundgaard og Casper Elgaard har begge behov for at score points, og det gør man nu engang bedst ved at komme i mål. Og så kan det godt være, at man giver sig i en nærkamp eller to med rivaler, som måske

D'herrer Lundgaard og Elgaard har naturligvis hver deres teamkammerater, der er jokere i løbet, men herudover er der også en række andre kørere, som har gode chancer for at blande sig i kampen om at komme på podiet.

Det gælder ikke mindst Jason Watt, Herlev, der har haft en meget svingende sæson. Uheld og tekniske drillerier har forspildt hans chancer i mesterskabsopgøret, men med sejren ved Juniløbet viste Peugeot-køreren, at han fortsat har den hurtighed, som i 2002 sikrede ham titlen i Danish Touringcar Championship. En anden kører, der er udgør en stadig større trussel for topkørerne, er Mike Legarth, Vamdrup. Han er en af de privatkørere, der ikke lever af deres sport eller har importørstøtte i ryggen, men i år har han alligevel vist samme storform som i 2002, da han blev den hidtil seneste privatkører, der har vundet en DTC-finale generelt. Med lidt held i sprøjten kan han også blande sig i kampen om pokalerne ved Padborg Super Prix.

Korte fakta:
- Padborg Super Prix køres på Padborg Park den 19. september.
- Padborg Super Prix er samtidig finalen for Danmarks hurtigste løbsserie på to hjul, Den blå Avis MC600 Challenge.
- Padborg Park ligger blot 5 kilometer vest for afkørsel 75 på den sønderjyske motorvej, tæt ved den dansk-tyske grænse.
- Stillingerne i såvel kører- som teammesterskabet i Danish Touringcar Championship er stadigvæk foreløbige, idet Casper Elgaard, Århus, og Michel Nykjær, Tappernøje, har appelleret de tidsstraffe, de blev idømt ved Grand Prix Danmark den 5. september.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 19/09/04 - Padborg Park - DTC weekend
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her    ASETEK SIMSPORTS