Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Italiens GP - Set og sket - bunden

Formel 1 
12/09/04 

I bunden skete der denne gang ingen forskydninger. Kun Sauber fik point men kun et enkelt af slagsen.
 

De hårdt kæmpende teams i bunden kæmper en næsten forgæves kamp. Det så meget godt ud i starten for et par af dem, men de faldt efterhånden fra og kun Fisichella fik points med hjem.

Sauber - 29 points:
Kørerne havde lørdag kvalificeret sig som nr. 15 og 16, og det var ikke noget der passede Peter Sauber ret godt. Til gengæld vendte smilet tilbage til hans mundvige efter at Fisichella igen havde kørt et enkelt point hjem til teamet på ottendepladsen. Massa sluttede løbet som nr. 12. Massa kunne måske være sluttet noget bedre hvis ikke det var fordi at han havde et møde med Nick Heidfeld hvilket kostede en ny frontvinge og et ufrivilligt pitstop. Fisichella havde lidt problemer med bilen når den var fuldt tanket. Det og så det lave downforce setup man havde valgt, gjorde bilen så ustabil at han ikke turde køre fuldt ud. Men det rakte til et point. Begge kørere havde deres gode situationer, men det virkede hele tiden som om at de kom på de forkerte tidspunkter.

Jaguar - 10 points:
Nul points til Jaguar denne gang. Klien imponerede ellers i den første del af løbet hvor han havde mast sig frem på fair vis og var en overgang en, to placeringer foran Mark Webber, men da løbet blev flaget af, var han at finde på 13 pladsen én omgang efter teamkollegaen. Men han kæmpede med understyring på bilen, især efter det første pitstop. Det blev selvfølgeligt heller ikke nemmere af at han fik en drive-through straf for angiveligt at have kørt for stærkt i pitlane. Han fik dog hentet lidt af det forsømte efter det tredje pitstop, men det rakte slet ikke til noget. Han viste dog stort overblik da Button og M. Schumacher nærmede sig hastig bagfra ved den første chikane i slutningen af løbet. Klien valgte at køre slalom mellem skiltene i stedet for at være i vejen for Button og M. Schumacher. Mark Webber havde ikke de store problemer i løbet, bortset fra lidt understyring. Farten manglede dog i bilen, som ellers fungerede fint. På en måde tilfredsstillende for Jaguar, dog uden at man fik points.

Toyota - 9 points:
Det er ikke nemt at være hos Toyota. Panis udgik på første omgang og Ricardo Zonta sluttede hvor han startede, nemlig på elvtepladsen. I den chikane kørte Panis ind bag i Pizzonias bil hvilket fik frontvingen til at brække af. Hvad værre var at Panis's bil var parkeret i sandet, og så var det simpelthen slut næsten før det begyndte. Zonta var lidt usikker i forhold til bilen. Setuppet passede ikke helt til de halvvåde betingelser, så han koncentrerede sig i stedet om at bringe bilen sikkert i mål. Men som så ofte før, ingen points til Toyota.

Jordan - 5 points:
Jordan sluttede også uden points. Pantano udgik 20 omgange før slut da han røg af banen i ret voldsom stil. Efter løbet fortalte Pantano at han faktisk rigtig vidste hvad der skete før han holdt parkeret ved betonmuren i Parabolica svinget. Han mente selv at han måske havde ramt en mindre vandpyt og derfor fuldstændig mistede herredømmet over bilen. Heldigvis slap han total uskadt. Nick Heidfeld startede fra pittet, det betød at man kunne ændre strategien for hans løb til kun at indeholde et pitstop. Han sagde efter løbet at han på et tidspunkt havde problemer med følge med en af Minardierne, men da han endelig fik overhalet var det ikke noget problem at holde den tilsyneladende hurtigere Minardi bag sig. Det fortæller lidt om hvad kørerne hos Jordan har at gøre med, eller rettere hvad teamet i øjeblikket tilsyneladende ikke har kapacitet til. Bortset fra et lille sammenstød med Felipe Massa, havde Heidfeld ikke store problemer i løbet, bortset lige fra bilen altså. Hverken Eddie Jordan eller James Robinson havde ret meget at sige om Jordans indsats, de havde mere travlt med at lykønske Barrichello for hans sejr. Siger det igen noget om Jordan teamet i øjeblikket?

Minardi - 1 points:
Minardi igen 0 point. Det er vi vant til, men i dag sørgede de selv for en smule dramatik, da der under et af Brunis pitstop pludselig var ild i bilen. Eller rettere det meste var ved siden af bilen. Bruni steg ud af bilen da der kom dampe ind i hjelmen og han fik vejrtrækningsproblemer. Baumgartner fuldførte. Man kunne have frygtet at Minardi var blevet kørt flere omgange bagud end de 3 omgange som Baumgartner sluttede efter vinderen. Faktisk var det sådan at Heidfeld havde sit hyr med at overhale Minardi bilerne. Om det så er et udtryk for at Minardi haler ind på Jordan præstationsmæssigt, eller det er Jordan der falder tilbage, ja det er vel en vurderingssag. Baumgartner kørte faktisk et rimeligt fornuftig løb for en sjælden gangs skyld. Måske er han ikke den mest begavede kører, men i dag virkede han bedre end bilen.

Dons

Læs mere om:
  • 12/09/04 - Monza - Formel 1
  •      ASETEK SIMSPORTS