Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup 0-1600cc

Madsen og Co.

Yokohama Cup
0-1600cc 

06/09/04 

-løbsrapport fra Jyllands-Ringen, 3.-5. september 2004
Der herskede ingen tvivl om vinderen af denne weekends to afdelinger i den lille Yokohama Cup. Per Madsen var ganske enkelt i særklasse og er nu nærmeste udfordrer til Steffen Larsen i DM-sammenhæng.
 

Med nitten biler på deltagerlisten, var det årets største startfelt, der talte en række klassedebutanter. Således var John Gammelgård Jensen, Thomas Busck, Anders Christensen og Jan Pedersen med for første gang i denne klasse.

1. heat
Mens resten af feltet koncentrerer sig om starten, må Henrik Mikkelsen køre i pit på opvarmningsomgangen. Her kan mekanikerne konstatere at motoren er færdig, men Henrik vælger alligevel at forsøge sig - der er 29 point op til den førende Steffen Larsen.


Starten på 1. heat.
(Foto: Motorsporten.dk)

Per Madsen fører fra start, med Christian Pedersen, Bruno Rasmussen og Steffen Larsen på de næste pladser. Bent Tronhjem, der er blevet rigtig dus med sin nye Peugeot 106 GTI, snupper femtepladsen fra Anders Mortensen, der fortsætter med at overraske med den gamle Peugeot 205 GTI.

Christian Pedersen gør sit bedste for at følge Per Madsen, men må gradvis give slip og lade Per Madsen køre en overbevisende sejr knap 3 sekunder foran. Bruno Rasmussen kører sit eget løb på tredjepladsen, mens Steffen Larsen må kigge i bagspejlene.
Her begynder Bent Tronhjem snart at presse den forsvarende danmarksmester. Steffen Larsen holder positionen de første seks omgange, men på starten af syvende kan Tronhjem bremse sig forbi for enden af langsiden.


Steffen Larsen og Bent Tronhjem med Anders 'Motorsen' lige bag sig.
(Foto: Motorsporten.dk)

Bruno Rasmussen er næste mål, men løbets 10 omgange er for lidt til at indhente Bruno. Steffen Larsen må nu nøjes med femtepladsen og 18 gode point. Anders Mortensen er på vej mod en sikker sjetteplads, da teknikken strækker og sender "Motorsen" på bænken.

Resten af top-10 afgøres af en håndfuld hårdt kæmpende kørere. Dennis Barth holder sig foran fra start til mål, trods flere gode forsøg fra Ejnar Rosenhøj. På de næste pladser dyster Claus Hellberg Jensen og Carsten Rasmussen om placeringerne, men må begge overgive sig til Poul Erik Jensen, der startede løbet fra sidstepladsen på gridden. Specielt dysten mellem Carsten Rasmussen og Poul Erik Jensen koster tid, som Hellberg udnytter til at holde sig foran. På sidste omgang bliver han dog alligevel hentet og må overlade ottendepladsen til Poul Erik Jensen. Carsten Rasmussens 10. plads, bliver efterfølgende ændret til udelukkelse for brug af uregistrerede dæk.

Dermed rykker Anders Nielsen ind i top-10, men er ved at blive indhentet af bedste "debutant", tidligere rallycross-kører John Gammelgård Jensen. Feltet sluttes af, af Anders Christensen, Lars Blom, Thomas Busck og Jan Pedersen.


Debutant denne weekend: Thomas Busck i Honda CRX.
(Foto: Motorsporten.dk)

Henrik Mikkelsen forsøger forgæves at gennemføre løbet med sin syge motor, men må trække sig efter bare 3 omgange. Diagnosen er en færdig motor og behandlingen består i en ny og Mikkelsen er klar til søndagens løb.

2. heat
Igen tager Per Madsen teten og denne gang er det Bruno Rasmussens tur til at konstatere hvem der er hurtigst denne weekend. De to kommer aldrig i direkte kamp med hinanden og er aldrig truet bagfra på vejen mod Per Madsens anden sejr denne weekend og andenpladsen til Bruno Rasmussen.


Starten på 2. heat.
(Foto: Motorsporten.dk)

Christian Pedersen kommer forbi Poul Erik Jensen i starten, men allerede ud på publikumslangsiden er han atter tilbage på fjerdepladsen. I Panorama-kurven, efter publikumslangsiden, mister han endnu en placering, da Henrik Mikkelsen presser sig forbi. Mikkelsen gentager manøvren på Poul Erik Jensen to omgange senere på vejen mod den senere tredjeplads og hurtigste baneomgang.
Ikke så snart Mikkelsen er forbi, må Poul Erik atter kæmpe for sin placering. Christian Pedersen har mistet tid på en fejl, men Bent Tronhjem er atter stærkt kørende og presser på fra tredje omgang og til mål, dog uden at komme forbi.


Henrik Mikkelsen måtte skifte motor lørdag aften, hvor der også blev tid til at male lidt på bilen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Steffen Larsen lider atter under succesballast og kan denne gang kun gøre det til en sjetteplads. I starten kører han solo, men gradvis samler han sig en hale af biler efter sig, med Dennis Barth forrest. På starten af fjerde omgang kommer Barth forbi for enden af langsiden, men farten er for høj og Steffen er hurtigt tilbage på sjettepladsen. Barth gør flere forsøg, men på ottende omgang må han selv se sig overhalet af Christian Pedersen i Panorama-kurven. Ejnar Rosenhøj kommer herefter kortvarigt forbi i hesteskoen, men forsøget ender i stedet med at koste Rosenhøj en placering til Carsten Rasmussen i det efterfølgende Ford S-sving.
Steffen Larsen får sin sjetteplads, men kommer indirekte til at afgøre de næste placeringer. Steffen kører nemlig en defensiv linje ind på opløbsstrækningen, men Christian Pedersen forsøger alligevel at gå på indersiden af konkurrenten. Det giver Dennis Barth mulighed for at smutte forbi Christian på de sidste meter af løbet i weekendens flotteste opløb.
Carsten Rasmussen, Ejnar Rosenhøj og Anders Mortensen følger lige efter på niende- til elvtepladsen.

John Gammelgård Jensen ligger til tolvtepladsen, men må overgive sig til Peter Juhl Jensen på sidste omgang, mens Anders Nielsen og Claus Hellberg Jensen bytter plads i forhold til første heat. Lars Blom kører atter sit eget løb i sin sin underlegne Toyota Yaris. Thomas Busck og Anders Christensen slutter som sidste mænd på omgangshøjde med vinder Per Madsen, mens Jan Pedersen endnu engang bliver hentet med en omgang undervejs.


Vinderne af 2. heat: Per Madsen (1. pl.), Bruno Rasmussen (2. pl.) samt Henrik Mikkelsen (3. pl.).
(Foto: Motorsporten.dk)

Pointene
Steffen Larsen fører fortsat DM med 279 point og trods en gennemsnitsweekend efter hans forhold, øger han faktisk føringen fra 29 til 33 point. Det skyldes naturligvis Henrik Mikkelsens motorhavari, som kostede den samlede andenplads til weekendens store vinder Per Madsen, der nu har 246 point mod Mikkelsens 238 og Poul Erik Jensens 232.
Næste løb køres på Padborg Park om knap to uger. Alle fire kører normalt godt på den sydjyske bane, men Per Madsen må lide under 80 kg succesballast mod konkurrenterne, der kører med enten lidt eller ingen ballast ved den lejlighed.
Inden da kan interesserede i øvrigt selv prøve kræfter med en Yokohama Cup-bil i forbindelse med kørerforeningens PR-arrangement lørdag den 11. september fra kl. 9 til 16 på netop Padborg Park.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 05/09/04 - Jyllandsringen - Yokohama Cup - DASU mesterskab
  •