Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault Scandinavian Cup

Blandet weekend

Formel Renault
Scandinavian Cup 

07/09/04 

Formel Renault Scandinavian Cup- for Team Color Racing
Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen blev en blandet, men alligevel god oplevelse for Team Color Racing køreren Jimmy Jacobsson samt gæstekører Robert Schlünssen.
 

Der var denne weekend tilmeldt 14 kørere til Formel Renault klassen, hvor resultatet er tællende til det Skandinaviske Mesterskab, og blandt dem placerede de to Team Color Racing kørere sig på henholdsvis 4. og 7. pladsen i træningen, med Jimmy foran Robert.
Det blev til yderligere en 7. plads til Robert i tidtagningen, hvor Jimmy kørte 3. hurtigste tid. Dermed var der lagt op til hårdt arbejde for kørerne, og nok specielt Robert, der altså skal starte det første løb midt ned i feltet.

Det første løb blev kørt lørdag eftermiddag, og helt som forudset så stod den på hårdt arbejde for det to Team Color Racing kørere, men de forsvarede begge pænt deres placeringer, og sluttede løbet på de samme pladser som de startede, Jimmy på 3. pladsen og Robert på 7. pladsen.


Jimmy Jacobsson.
(Foto: Motorsporten.dk)

Søndag kørte Formel Renault klassen et dobbeltløb, men en fem minnutters service pause imellem, og i det første af disse løb blev det til en 4. plads til Jimmy, mens Robert blev kørt af banen i det første sving og udgik med store skader på raceren.
I service pausen mellem de to heat arbejde Team Color Racing's mekanikere på højtryk for at få Robert's racer klar igen, og da det gik op for de øvrige i pitten at de ikke ville kunne nå det, så kom mekanikerne fra team Racing Denmark dem til hjælp, og denne fælles anstrengelse resulterede i at man fik Robert's racer klar tidsnok til at han kunne få lov til at starte løbet fra pitten.

Når man starter fra pitten, så er man allerede et godt stykke bagud når starten går, dette slog dog ikke Robert ud, han kørte sig hurtigt op til feltet, og begyndte at tage placeringer, men en kollision midt i heatet resulterede i en løsrevet front og frontspoiler, så aerodynamiken var 'svingende' på han Formel Renault racer, og på næstsidste omgang fløj hele fronten af raceren, men det lykkedes alligevel Robert at fuldføre løbet, og han sluttede på 13. pladsen.
Straks bedre gik det for Jimmy der igen holdt sig til helt oppe foran i feltet, hvor han på flotteste vis forsvarede sin 3. plads trodt hårdt pres bagfra.

Så teamets samlede høst her ved Grand Prix Danmark var to 3. pladser til Jimmy Jacobsson, samt en 7. og 13. plads til Robert Schlünssen.


Robert Schlünssen.
(Foto: Motorsporten.dk)

For Robert Schlünssen var det noget af en omvæltning at komme til Danmark og kører på 'små baner' med mange skarpe sving, modsat når han ellers deltager i henholdsvis det tyske og europa mesterskaberne, der foregå på lange baner med store bløde sving.
Men det har bestem været givtigt for begge parter, og Robert Schlünssen har givet teamet en fin feedback, samt givet dem mange gode råd som kan komme dem til gode i fremtiden. Robert var også meget overrasket over hvor hurtigt der bliver kørt i den hjemlige serie, og han roste både teamet og dets mekanikere for deres dygtighed og effektivitet.

Med sine to 3. pladser så levereder Jimmy Jacobsson varen denne weekend, han ligger nu på tredje pladsen i mesterskabet, og han har stadig anden pladsen indenfor rækkevidde, her forud for finaleløbet på Mantorp Park i Sverige om 14 dage.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 05/09/04 - Jyllandsringen - Formel Renault Scandinavian Cup
  •