Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault Scandinavian Cup

Dansk-tysk kamp om den nordiske formel-trone

Formel Renault
Scandinavian Cup 

04/09/04 

Formel Renault Scandinavian CupFR2000 Nordic Cup har udviklet sig til en hård duel mellem den 19-årige dansker Kasper Andersen (Silkeborg) og den kun 17-årige tysker Frank Kechele (Ulm).
 

Med to afdelinger tilbage fører Kasper Andersen med 263 point men Frank Kechele (243 point) har ikke opgivet titeldrømmene. "Men det forudsætter naturligvis et godt resultat i weekenden på Jyllands-Ringen," siger den unge tysker kampberedt.

>Semi-finalen< i FR2000 Nordic Cup 2004 afvikles i weekenden ved Jyllands-Ringens Grand Prix Danmark. FR2000-klassen kører heats både lørdag og søndag, så der er masser af point på spil i den tilspidsede mesterskabs-fight.

Selvom kampen om den nordiske formel-trone er knivskarp, er der én ting der binder Kasper og Frank sammen: Drømmen om formel 1. "Det er selvfølgelig dét jeg vil," siger Kasper. "Eller i >værste< fald leve af at køre race," fortsætter danskeren, der sidste år var team-kammerat med Tom Pedersen, der vandt 2003-titlen. "Tom valgte så at satse på standardvogns-serien DTC, men den vej tror jeg ikke på: FR2000 er det optimale springbrædt til en international formel-karriere - så skal man ikke begynde at >køre med tag<," siger Kasper om sin tidligere teamkammerat (der i parantes bemærket forlod DTC efter en skuffende forårs-sæson).

Frank Kechele rykkede fornylig et stort skridt tættere på formel 1 da han blev udvalgt til en tysk >talent-trup<, der med opbakning fra Deutsche Post vil skabe fremtidens Michael Schumacher. "Det er ingen hemmelighed at netop >Schumi< er mit forbillede," siger Frank, der ved siden af Nordic Cup også kører i det tyske FR2000-mesterskab.

De seks talenter Deutsche Post-truppen bliver løbende vurderet af et ekspertpanel, der blandt andet omfatter formel 1-chefen Eddie Jordan, formel 1-køreren Timo Glock og den tidligere Le Mans-vinder og sportsvogns-verdensmester Hans Stuck. De seks tyske talenter kæmper om et 2005-budget på mere end to millioner kroner, så Kasper Andersen vil stensikkert få kamp til stregen af Frank Kechele i Nordic Cup.


Danske Kasper Andersen (forrest) og tyske Frank Kechele kæmper om2004- mesterskabet i >formel 1-kravlegården< FR2000 Nordic Cup
(Foto: Grandprixphoto)

Efter weekendens Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen resterer der kun en afdeling, årets finale-løb, som svenske Mantorp Park lægger asfalt til 18. - 19. september.


Læs mere om:
  • 05/09/04 - Jyllandsringen - Formel Renault Scandinavian Cup
  •