Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Belgiens GP - Set og sket - bunden

Formel 1 
30/08/04 

Det belgiske GP i Ardennerbjergene blev præget af mange uheld, som ramte flere af kørerne i den nederste del af feltet.
 

Sauber - 28 points:
Det blev det bedste GP for Sauber i denne sæson. Hele 9 points blev det til. Dermed rykkede man på større afstand af Jaguar som ellers har været god til at samle småpoints sammen i de seneste GP'er. Felipe Massa og Fisichella sluttede på henholdsvis fjerde og femte pladsen på Spa. Fisichella blev ramt bagfra ved starten og mistede pga. de opståede skader en del downforce. Og netop pga. skaderne røg han af banen på 20 omgang, men klarede at komme videre og genoptog kampen. Han havde en hel del besvær med C. Klien i den sidste del af løbet, formåede at holde Klien bag sig. Massa havde ikke meget nemmere. I al virakken på første omgang, blev han ramt af Sato, hvilket beskadigede bagvingen som han fik skiftet under SC perioden. Der kom dog en masse vibrationer fra forenden af bilen som gjorde vanskeligt at styre. Han havde dog så meget styr på bilen, at han kunne kæmpe sig frem til sin flotte fjerdeplads. Efter løbet dedikerede han sit resultat til hans bedstefar som afgik ved døden lørdag. Peter Sauber var et stort lykkeligt smil efter løbet, og kunne næsten ikke takke alle i teamet nok for deres indsats, som altså gav 9 points på kontoen.

Jaguar - 10 points:
Det var som sædvanligt lidt op og ned for Jaguar. Dog oplevede Christian Klien at han for første gang scorede points for sin sjetteplads. Mark Webber røg ud allerede på første omgang, hvor han efter at have kørt ind i Barrichello kunne forsætte til Eau Rouge/Radellon hvor han dog måtte parkere bilen efter at være blevet ramt af Sato som var den der forårsagede at løbet blevet dramatisk. Webber var skuffet især da han følte at han havde en rigtig god bil denne gang. Klien var selvfølgelig ovenud lykkelig efter at have scoret sine første points nogensinde i Formel 1. Han lavede faktisk sin bedste præstation nogensinde, set på tv skærmen. Det lykkedes ham at komme uden om al balladen hele vejen gennem løbet og kunne dermed score 3 points til ham selv og teamet. Jaguar rykkede med de 3 points foran Toyota.

Toyota - 9 points:
Trods point til Panis, røg man bagud i tabellen. Mest ærgerligt var det fordi Zonta lå til endnu flere points end Panis, og kunne dermed have bevaret den samlede 7 plads. Motoren i Zontas bil sagde desværre stop kun 3 omgange før mål. Da Zonta kørte rundt på en flot fjerdeplads. Nu blev det desværre kun til et enkelt point til Panis. Panis var dog glad for at kunne køre et point hjem til teamet efter have været ekstraordinært i pit for at få ny frontvinge på. Dækvalget var måske lidt forkert idet Panis mente at han med blødere dæk kunne have forsvaret en bedre placering, nu måtte han se Coulthard og Klien overhale sig. Så ærgrelse og en smule glæde i Toyota teamet.

Jordan - 5 points:
Igen ingen points til Jordan teamet. Heidfeld kørte ellers et fornuftigt løb, men rendte ind i tekniske problemer der satte ham flere omgange tilbage. Starten gik med at få skiftet en frontvinge som flere andre også oplevede. De tekniske problemer skal nok henledes til motorens styring i og med at motoren havde adskillige udsættere. Og det var udbedringen af dette som holdt Heidfeld i pit. Pantano var yderst uheldig. På Eau Rouge var der større sammenkomst af flere biler. Desværre havde Pantano ingen chance for at undgå at ramle ind i Bruni som også var blevet offer for Satos udskridning. Stor skuffelse sammenlagt. Intentionerne var gode men desværre blev Jordan teamet offer for omstændighederne.

Minardi - 1 point:
Sort, sort uheld for Minardi denne eftermiddag på Spa. Netop som man havde sat håbet op efter om ikke andet, så at præstere et godt løb, så bliver man ramt af uforudsete omstændigheder. På første omgang bliver Bruni offer for Satos uheld og bliver ramt af Baumgartner og lige efter af Pantano. Baumgartner kommer dog videre, men på 30 omgang bliver han også ramt. Her er det Jenson Button som pludseligt punkterer mens han er ved at overhale Baumgartner. Buttons bil kommer i spin, rammer autoværnet og bliver kastet over i Baumgartners bil, og dermed exit til dem begge. Forståelig skuffelse, men det var ydre omstændigheder der afgjorde løbet for Minardi.

Dons

Læs mere om:
  • 29/08/04 - Spa-Francorchamps - Formel 1
  •