Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Car Meeting

Peter testede 'arven'

Classic Car
Meeting 

27/08/04 

- på Ring Djursland
Efter mange år på løst underlag, så har Peter Hansen i år valgt at satse på asfalt og Renault Clio Cup, men sidste weekend prøvede han noget helt 'nyt'.
 

I forbindelse med Historic Car Meet på Ring Djursland, så skulle han for første gang deltage i Historisk Motorsport.
Peter's debut i denne form for motorsport skete i klassen for biler under 1300 cc3 fra perioden 1966 til 1971 klasse B2.
Bilen som Peter stillede op med var den en af hans fars, Ivan Hansen, mange NSU'er - 1200 TT model - den racer som Ivan har benyttet de sidste par år i klassen.
Ivan selv stillede op i hans nyeste racer, også den en NSU 1200 TT.

Debuten gik ikke helt som forventet for Peter, i tidtagningen nåede han ikke at få kørte en omgang, før et elektrisk problem satte ham ud af spillet.


Peter Hansen fik ikke den letteste start på weekenden, en elektrisk problem forhindrede han i at få sat en tid i tidtagningen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Ivan kørte her sin NSU ind på 9. pladsen ud af de 16 kørere der var tilmeldt til klasserne B1 og B2 der kørte sammen denne weekend.

Problemet med Peter's NSU viste sig til at løse, så han kunne komme til start i første heat, men uden nogen tid, så måtte han naturligvis starte bagerst.
Dette forhindrede ham dog ikke i at køre et meget flot og hurtigt race, hvilket resulterede i at han kunne slutte løbet på 4. pladsen, tre pladser bedre end far i den nye racer!


Ivan Hansen viser sin søn, Peter Hansen, vejen rundt på Ring Djursland.
(Foto: Motorsporten.dk)

Efter løbet udtalte Peter:
"Det er jo rart lige at få prøvet af hvad det er jeg en gang skal arve, og jeg kan godt sige; at NSU'en styrer meget bedre end min Clio Cup racer."

I det andet løb som blev kørt på en regnvåd bane, der lykkedes det for Peter at vinde endnu en pladsering, og han sluttede løbet på 3. pladsen.
Her kom Ivan ind på 12 pladsen.


Ivan Hansen i den 'nye' NSU.
(Foto: Motorsporten.dk)

4. og 3. pladserne til Peter gav en samlet 3. plads i klasse B2, hvor


Peter Hansen med 3. præmien.
(Foto: Motorsporten.dk)
han måtte se sig slået af Henrik Haase (NSU TT) på 1. pladsen og Poul Richard Vesterholm Madsen (Mini Cooper) på 2. pladsen.

Efter weekendens to løb var Peters kommentar:
"Det har været en rigtig god weekend, og jeg vil gerne køre flere historiske motorløb i fremtiden."

Men om det er det rette udgangspunkt, at køre fra far i den racer man har lånt af ham, hvis man gerne vil låne den igen en anden gang, var de to ikke helt enige om i teltet bagefter - men helt sikkert var det, at de begge havde hygget sig gevaldigt denne weekend.

Så mon ikke vi ser NSU makkerparret på banen sammen igen en anden gang.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 22/08/04 - Ring Djursland - Historisk
  •