Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Film om Copenhagen Historic Grand Prix

CHGP 
24/08/04 

CHGPRød Film er et fagudtryk for en film, der er for gammel, men det er også navnet på det filmselskab, som i øjeblikket er i gang med at redigere de sidste dele af filmen om Copenhagen Historic Grand Prix.
 

Som den eneste by i Europa - ud over Monaco - har København i 2004 afviklet et motorløb i byens gader. Det hele startede ved kulturby 1996, hvor der for første gang blev afviklet et racerløb i de københavnske gader. Den gang var det foran Christiansborg og Børsen. Siden har banen været flyttet til Flådestation Holmen og de sidste 2 år til fælledparken på Østerbro.

Filmselskabet Rød Film fulgte dette års CHGP med kamera og mikrofon fra start til slut. Helle von Cedvig og Ole Neumann fulgte i 3 dage fra morgen til aften løbet på tætteste hold. Fra fredagens tekniske kontrol, lørdagens træning og til søndagens løbs afvikling kørte kameraet hele tiden for at fange stemningen, intensiviteten og spændingen ved det store arrangement på Østerbro.

Filmen vil beskrive officials' arbejde før, under og efter løbet. Den beskriver også nogle af kørernes mentale tilstand, før de sætter sig i sædet og efter et heat. Derudover beskrives, hvordan sammenholdet er blandt deltagerne i de historiske klasser.

Helle von Cedvig og Ole Neumann er ikke nybegyndere med hensyn til de lidt utradionelle dokumentarfilm. De har tidligere arbejdet for Telefilm og afdøde Ib Markwarth, som blandt andet lavede filmen om Hells Angels og dokumentarfilmen "Vi anklager"


Helle von Cedvig og Ole Neumann under redigeringen af filmen om Copenhagen Historic Grand Prix.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Vi blev begge meget fanget af atmosfæren under racet og syntes, at vi i filmen har fanget denne atmosfære rigtigt godt" siger Helle og Ole i kor. "Vi havde, før vi gik i gang, ikke forstand på historisk motorsport og derfor vil filmen også henvende sig til tilskueren, fordi vi har stillet nogle af alle de spørgsmål, man som lægmand også ville stille" slutter Helle.

Filmen forventes færdig i midten af september og vil kunne købes via Motorsporten.dk og HMS.

Læs alt om Copenhagen Historic Grand Prix 2004

Selch

Læs mere om:
  • 01/08/04 - Fælledparken - Historisk
  •