Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

Reserverne reddede æren

WRC 
23/08/04 

World Rally Championship- Peugeot's asfaltspecialister tog point i Tyskland
Efter Marcus Grönholm's sejr i Finland blev Rally Deutschland lidt af en nedtur for Peugeot teamet.
 

Vinderen fra Finland blev i lighed med flere andre topnavne offer for det skiftende vejrlig, da han akvaplanede ud af rallyet allerede i første sving på prøve 1: "Der var ikke noget jeg kunne gøre. Jeg bremsede normalt for et venstresving, men ramte noget vand og akvaplanede ud i naturen. Uheldigvis ramte vi et eller andet, der brækkede det ene hjul af og dermed var vi ude af rallyet. Hvis vi stadig havde haft gruspiloter kunne de have advaret os om vandet, så uheldet var undgået."

Dermed var det op til teamets nye franske kører, Cedric Robert, der var nomineret til at score point i sit første rally i en Peugeot 307 WRC og Freddy Loix, der var tilbage i teamet for første gang i flere måneder, at vise flaget.

Heldigvis voksede de to med opgaven efter en vanskelig start, og de sluttede med få sekunders afstand på henholdsvis femte.- og sjettepladsen.


Cedric Robert tog VM-point og vandt to hastighedsprøver i sin debut som Peugeot fabrikskører.
(Foto: Peugeot Sport)

"Det er mit hidtil bedste VM-resultat, så jeg er selvfølgelig glad, men jeg håber på endnu bedre resultater i fremtiden," sagde en optimistisk Cedric Robert, der satte hurtigste tid på to af prøverne.

Freddy Loix, der den første dag blev sinket af en motor, der satte ud, vandt ligeledes to prøver:" Det var absolut ikke så ringe", mente belgieren, der blev sinket af kraftige dækvibrationer på de sidste prøver. Han kunne ikke mærke identificere hvilket dæk problemet kom fra og skiftede derfor det forkerte hjul. "Efter fem måneder uden løbstræning var det tilfredsstillende at undgå kørerfejl."

Marcus Grönholm vendte tilbage til rallyet på de to sidste etaper under de nye Super Rally regler og var hurtigst på rallyets sidste prøve - sådan lige for at markere, hvad det kunne være blevet til.

Men hverken vind eller vejr kunne hindre Citroën's Sebastien Loeb i at vinde den tyske VM-afdeling for tredje gang, og han blev fulgt af Francois Duval, Ford, og Carlos Sainz, Citroën.

Aktuel Motorsport Information fra Peugeot


Læs mere om:
  • 22/08/04 - Tyskland - WRC
  •  
     

    World Rally Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: