Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Preview til Road America

ALMS 
19/08/04 

American Le Mans SeriesI den kommende weekend køres 7. afdeling i American Le Mans Series, og det er et helt traditionelt 2 timer og 45 minutters race.
 

Men feltet som kommer til start er skuffende, specielt set i lyset af, hvad man kunne mønstre på Silverstone i sidste weekend. Der er tilmeldt 23 biler, som fordeler sig på følgende måde:
P1 - 4 biler
P2 - 4 biler
GTS - 4 biler
GT - 11 biler

Sidst der blev kørt var det overraskende Dyson Racing Team og deres Lola EX257 AER der var hurtigst. De vandt helt overraskende løbet foran ADT/Champion Racing og deres Audi R8.

Jeg tror igen at der kommer en intens fight imellem de to teams og jeg tror jo traditionelt på at Audi vinder, men de sidste par løbet har Dyson presset så hård på at de igen kan trække det længste strå. Derimod tror jeg ikke at Intersport Racing har nogen vinder chance.

P2 klassen er også lidt tyndt besat, men Miracle Motorsports står for det nye indslag i klassen, idet de kommer med en Courage C65 AER, som der stilles store forventninger til.
Miracle Motorsports kommer i øvrigt også med deres 'gamle' Lola B2K/40 Nissan/AER. Hertil stiller Intersport Racing op med Lola B2K/44 Judd og Team Bucknum Racing med deres Pilbeam MP91 Willman6.

Jeg tror dog at Miracle Motorsports og deres nye Courage C65'er tager magten i klassen, hvis ellers mekanikken holder. Der er ikke noget, der fortæller os at den er mekanisk svag over en så relativt kort distance.

GTS klassen, her ville jeg godt kunne skrive at vi glæder os til at se Krohn-Barbour Racing, men de kommer desværre ikke til dette løb. Lamborghini teamet har valgt at blive hjemme og koncentrere kræfterne om at forbedre og teste bilen.
I stedet bliver det igen Corvette Racing og deres to Corvette C5-R biler der vil dominere løbet, og på knusende vis vil de sætte de to andre teams i klassen til vægs.

GT klassen er med en undtagelse er ren Porsche klasse. Panoz Motor Sports og deres Panoz Esperante eGTLM er eneste ikke-Porsche i klassen.
Klassen bliver formodentligt en fight imellem Alex Job Racing og White Lightning Racing begge teams med Porsche 911 GT3 RSR.

Race weekenden starter på fredag med frie træninger, og løbet køres på søndag.

Læs også:
17.08.2004 - Miracle Motorsports skifter til Courage
Krohn-Barbour Racing fokuserer på test

Vejgaard

Læs mere om:
  • 22/08/04 - Road America - ALMS
  •