Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Swedish Touring Car Championship

Dramatik på Karlskroga

Swedish
Touring Car
Championship 

16/08/04 

Robert Dahlgren var bedst til at skrabe point til sig, foran 10.100 tilskuere til STCC i Karlskoga. Richard Göransson blev dømt for tyvstart og mesterskabet er helt åbent før finalen på Mantorp Park.
 

- Jeg har været med til større sensationer.
24-årige Robert Dahlgren, årets rookie i STCC, et'er og to'er i Kanonloppet i Karlskoga.
- Efter kvalifikationen her i Karlskoga indså jeg at det her kunne fungere, men havde nogen sagt det før weekenden havde jag leet

Robert Dahlgren var hurtigst i kvalifikationen med sin Volvo, først ind i førsta kurve efter en hård start og vandt pre-finalen.
- Jeg vidste det ville blive tight, men ikke så tight.

I andet løb lå han trygt på anden-pladsen løbet genom, efter Tommy Rustad. Dermed er det kun 29 point op til Richard Göransson, og det er muligt at få 48 point i finalen.
- Så nu skal vi køre om det.

Robert Dahlgren griner mens hans værste konkurrent Richard Göransson sidder ved siden af og er sur.
- Jeg er virkelig skuffet. Jeg er dømt for en tyvstart som jeg ikke anser er rigtig, og det kan ikke appelleres.

Richard Göransson var først over mållinien i finaleheatet, men idømtes 30 sekunders tillæg for tyvstart og degraderet til niende pladsen.
- I fjor dømtes "Flash" for tyvstart, men han fik kun ti sekunder, siger Richard. Han fortsätter:
- Det værste er at der ikke er noget jeg kan gøre.

Richard Göransson blev toer i den indledende pre-finale efter ar være blevet treer i kvalifikationen. Han fightede med Dahlgren fra start til slut. I det andet løb startede Göransson som femmer med den omvendte rækkefølge. Fire biler lå ved siden af hinanden da Göranssons stald-kammerat Thed Björk gav plads til sin team-kammerat, ramte Fredrik Ekblom som skubbede Mattias Andersson (som blev femmer i pre-finales) af banen. Men Björk nægter at det var planlagt i teamet.
- Nej, man kan ikke forudsige hvad der vil ske i starten, siger Thed som blev firer og treer.

Sven Berggren


Læs mere om:
  • 15/08/04 - Gelleråsen(Karlskoga) - Swedish Touring Car Championship - SM
  •