Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

En fejl af de sjældne

Danish
Touringcar
Challenge 

16/08/04 

I løbet af sommeren har Ring Djursland gennemgået en større ændring, der er blandt andet lagt ny asfalt på hele banen og det gav en hel del problemer lørdag hvor den nye asfalt slet ikke kunne holde til den store belastning i sommervarmen, den blev simpelthen skrællet af i svingene.
 

Natten til søndag blev der derfor arbejdet hårdt med, at lægge ny asfalt og få denne kølet ned og man må sige at projektet lykkedes, men resultatet var at der udenfor ideal sporet ikke var noget bid i asfalten, hvad Jørgen fik at føle.

Weekendens femte afdeling af DTC blev ikke en af de bedste for Team ZULU Racing, rent faktisk blev det den ringeste weekend siden vi begyndte at køre i Toyota. Den eneste forskel fra før i tiden var, at det denne gang var Jørgen selv der lavede fejlen og ikke bilen der brød sammen.

I søndagens præfinale startede Jørgen som nummer 16 en placering der ikke levede op til vores mål, men under lørdagens tidtagning blev Jørgen påkørt af Pontus Mörth med det resultat at bilen fuldstændig ændrede sporingen af forhjulene og dermed var det ikke muligt at køre hurtigt nok til at komme i top 12.

Pontus Mörth kom desværre til at påvirke vores løb ret kraftigt, ikke af egen vilje, men simpelthen fordi hans Volvo overhovedet ikke var konkurrencedygtig denne weekend. Mærkværdigt man kan vinde en præfinale i en afdeling og så i den næste overhovedet ikke være konkurrence dygtig.

I både præfinale og finale fik Pontus placeret Volvoen som en effektiv stopklods for de kørere der lå bag ham.

I præfinalen kom Jørgen efter Pontus i starten, og i hele det meste af løbet kæmpede Jørgen for at komme forbi og op til de foranliggende kørere Legarth, Sylvest og Carlsen der sloges om top tre placeringerne i Privat Cuppen. fem biler lå rimelig tæt i hele løbet og først på sidste omgang kom Jørgen, med en spektakulær udbremsning for enden af publikumslangsiden, forbi Pontus Mörth og i mål var han firer i Privat Cuppen, denne placering blev dog en tak bedre da Sylvest fik en tidsstraf for at påkøre Michael Carlsen. Generelt blev det til en 11. plads i præfinalen.

I finalen fik Jørgen en god start som nr. 11, men i første sving bliver han berørt af Philip Andersen, mister en del placeringer og igen kommer han til at ligge i en gruppe der bliver holdt tilbage af langsom Pontus Mörth og efter 8 omgange bliver for meget for Jørgen og der skulle ske et eller andet. På vej op til pit kurven forsøgte at komme udenom Martin Pedersen i Peugeot 406 og op til langsommere Pontus. Så i indgangen til kurven ligger Jørgen på ydersiden, udenfor ideal sporet og da han vil bremse blokerer baghjulene og har slet ikke noget bid så Jørgen fortsætter ud af banen og parkerer bilen lige ved siden af indkørslen til banen. Der er ikke sket noget med alvorligt med bilen, men koblingen har slået sig lidt og derfor kan bilen ikke komme i baggear og så er løbet slut for team ZULU Racing.

Det er sjældent Jørgen laver sådan en stor kørefejl, men vi kan bare konstatere at han nok lettede lidt på koncentrationen, om det var varmen eller overdreven optimisme er svært at sige, men resultatet var mildt sagt noget hø. Det mest positive der er at sige om manøvren er, at Jørgen da forsøgte at komme frem i feltet og ikke bare lod sig nøje med hans placering. Han var udemærket godt klar over at der var meget mere i bilen end det den fik lov at vise bagved volvoen.

Det skulle ikke være alle gode gange tre med podie placeringer til Jørgen, men vi må bare op på hesten igen til Grand Prixet på Jyllandsringen som afvikles i weekenden d. 5.-6. september. Vi håber at se mange af vores sponsorer og andre gæster i vores lejr i ryttergården.

Med venlig hilsen
Team ZULU Racing


Læs mere om:
  • 08/08/04 - Ring Djursland - DTC weekend
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her