Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

De kæmpede som gale

Danish
Touringcar
Challenge 

13/08/04 

Der var kamp om pointene i DTC Cuppen
Femte afdeling af Danish Touringcar Championship på Ring Djursland var et af de rigtigt spændende og underholdende løb i år. Der blev gået til vaflerne, og her tænker vi nu ikke på de dramatiske kollisioner, der var mellem først Henrik Lundgaard, Hedensted, og John Nielsen, England, og siden Martin Jensen, Albertslund, og Mike Legarth, Vamdrup.
 

Næh, nej. Vi tænker derimod på de forrygende flotte kampe, der udspandt sig lidt længere nede i rækkerne blandt feltets mange privatkørere. Her skete der mindst lige så meget, ja, på nogle tidspunkter endda mere, end oppe i front af feltet.


(Foto: Motorsporten.dk)

Set med DTC Cup-øjne var pre-finalen det bedste af søndagens to løb. Således præsterede intet mindre end tre kørere at føre privatkørernes indbyrdes kamp. Michael Carlsen, Vissenbjerg, lagde ud med at føre foran Jesper Sylvest, Jægerspris, og Mike Legarth, men på tredje omgang byttede de to Peugoet-kørere så plads. Selv om der fortsat blev kørt meget tæt i trioen, så herskede der nærmest status quo om placeringerne her over de efterfølgende 5-6 omgange. Men så begyndte det for alvor at svinge for den bedste private BMW-kører.

På niende omgang gik Mike Legarth forbi Michael Carlsen, men omgangen efter tilbageerobrede fynboen så andenpladsen i DTC Cuppen for en stund. Det varede dog heller ikke længere, for så lavede DTC-borgmesteren et nyt angreb på sine rivaler, og på den tolvte af de i alt tretten omgange lykkedes det ham at passere dem begge og tage sin femte maksimumscore i år. Bag trioen blev der også kæmpet, og selv om Jørgen Weinreich, Hammel, havde fjerdepladsen på plads, så kunne Zulu-køreren ikke dy sig for lige at skulle passere Pontus Mörth, Sverige, på sidste omgang.


(Foto: Motorsporten.dk)

I finalen var der dog ingen af de andre privatkørere, som kunne følge med Mike Legarth, der kørte sig op fra en niende- til en tredjeplads generelt. Jens Møller, Ikast, var fra start på en generel ottendeplads og dermed andenpladsen blandt privatkørerne, og den placering holdt han til mål, dog således at den generelle ottendeplads blev til en femteplads efter de dramatiske begivenheder på sidste omgang.

Men bag de to blev der alligevel kæmpet hårdt om de bagvedliggende placeringer i DTC Cuppen. Denne gang var det Martin Pedersen, Køge, og Michael Carlsen, der sammen med Jørgen Weinreich leverede varen. Imidlertid virker det som om, at den nye Toyota Corolla T-Sport havde fået Hammel-køreren til at tro, at tyngdelovene ikke gælder for ham. I Depotsvinget lavede han en kanonudbremsning af sine rivaler, men fortsatte desværre af banen i et langt skred. Herefter fortsatte de to Peugeot-kørere deres dyst, som Peugeot 406 Coupé-køreren trak sig bedst ud af.


Læs mere om:
  • 08/08/04 - Ring Djursland - DTC weekend
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her