Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup 1601-2000cc

Points i det ene heat og ude i det andet

Yokohama Cup
1601-2000cc 

10/08/04 
Yokohama

Anders Byriel fik udbytte i det ene af søndagens heat men måtte desværre udgå i det andet. Det var resultatet af den varmeste weekend endnu i år på de danske racerbaner.
 

Anders Byriel var sådan lidt et sted mellem begejstret og skuffet efter søndagens heats i den store Yokohama klasse. Resultatmæssigt gav det points i det ene heat, mens der ingenting var at hente i det andet heat.

Men inden det hele gik løs om lørdagen var Anders Byriel lidt spændt på hvordan den nye asfalt ville være. I første omgang var det slet ikke så galt. Anders fik kørt syvende bedste tid i den første tidtagning, og som han husker det, er det faktisk en af hans absolut hurtigste omgange nogensinde på Ring Djursland. Desværre gik det ikke helt så godt i den anden tidtagning. Der blev det kun til en trettende plads. Helt lige hvad årsagen til det har været er endnu ikke helt klarlagt, men Anders Byriel og teamet er i gang med at analysere hændelserne nærmere. Der arbejdes udfra tre teorier i øjeblikket. Den nye asfalt begyndte at smuldre, hvad Anders Byriel nu ikke helt selv mener, er årsagen. Varmen begyndte at gøre sin indflydelse, og så var der lige lidt med en mindre ændring i setuppet på Volvoen. I hvert fald blev det kun til den førnævnte trettende plads.

I første heat om søndagen var der skub i Volvoen. Anders Byriel fik undervejs kørt sig to placeringer op og sluttede dette heat på femtepladsen, absolut en ok præstation. Men så begyndte det at gå nedad bakke. Da Anders Byriel skulle starte dagens andet heat, kunne han mærke at koblingen ikke var som den burde være. Trods vanskelighederne med koblingen formåede Anders Byriel alligevel at køre sig op på ottendepladsen, men så var det sket med koblingen. Den nægtede simpelthen at fungere mere, og for ikke at gøre ondt være, valgte Anders Byriel at køre i pit og udgik dermed af løbet.


Anders Byriel i aktion inden koblingen stod af
(Foto: Motorsporten.dk)

Til gengæld var det meget positivt at man ikke oplevede de tidligere problemer med at motoren begyndte at lække olie. Dette problem har teamet i den seneste arbejdet utroligt meget med at få løst, og de seneste funktionstests har da også vist at problemet er væk. Teamet arbejder nu med at analysere hvad årsagen til både den dårligere anden tidtagning var, samt at man nu er i gang med at skifte koblingen på Volvoen. Udover at koblingen nu bliver skiftet, så er planen at Anders Byriel skal teste bilen godt og grundigt igennem inden Grand Prixet på Jyllandsringen.

Dons

Læs mere om:
  • 08/08/04 - Ring Djursland - Yokohama Cup - DASU mesterskab
  •  
     

    Yokohama Cup 1601-2000cc nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: