Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup 0-1600cc

Bedste weekend nogensinde

Yokohama Cup
0-1600cc 

10/08/04 
Yokohama

- for Team No Limit Racing
Selvfølgelig var det med en vis spænding at vi tog til Ring Djursland her i weekenden, mest fordi det var første gang at vi skulle kører race med den nye Peugeot 106 GTI.
 

Indtil weekenden havde vi kun haft en mulighed for at teste vores nye racer, og selvom det var gået over al forventning er det nu engang noget helt andet at kører race. Men vi var som sædvanlig optimister, og med vanlig respekt for egne evner mente vi nok at vi ville kunne blande os i toppen af feltet..!!

Desværre var der ingen træning som der plejer at være, så derfor var det direkte til tidskørsel første gang vi skulle ud og kører med den nye racer. Samtidig var det også første gang vi er på Ring Djursland, så setuppet på raceren var vi ikke helt sikre på.
Men noget tydede på at vi ikke var langt fra det optimale opsæt, Christian satte nemlig 3. hurtigste tid 1:00,323. Poletiden havde Steffen Larsen som sædvanlig sat sig på 1:00,165 skarpt forfulgt af vores gamle Honda kollega Bruno Rasmussen som var 2'er i tiden 1:00,282. 4. pladsen tog "formanden" Poul Erik Jensen sig af 1:00,397, 5'er var Per Madsen 1:00,518, 6'er Henrik Mikkelsen 1:01,265. Så endnu en gang var det den gamle garde der skulle ud og kæmpe om pointene i første heat.


(Foto: Motorsporten.dk)

Christian var ikke helt tilfreds med måden bilen opførte sig på, så til anden tidkørsel havde vi justeret lidt på raceren.
Og det hjalp, nu satte Christian 2. bedste tid i 1:00,657, Pole satte..?? Ja, i gættede rigtigt.. Steffen Larsen i tiden 1:00,561, 3'er var Bruno Rasmussen 1:00,983, 4'er Henrik Mikkelsen 1:01,228, 5'er "formanden" 1:01,297 og 6'er Per Madsen 1:01,325.. Hmmmm, de navne virker lidt bekendte..!!
Hvis man nærlæser tiderne fra de to tidskørsler kan man se at de er utroligt tætte, så der var linet op til at publikum skulle se to rigtigt spændende heat om søndagen.

Vi var efterhånden godt tilfredse med den måde som raceren kørte på, men vi syntes alligevel at der var et par småting vi godt kunne justerer lidt, så det gjorde vi og så var vi ellers klar til søndagens heat.

Ring Djursland diskede op med super dejligt sommervejr, men hvis vi syntes det var varmt, så var det intet imod den hedebølge vi løb ind i da heatene blev kørt...!!!
Det er ikke mange starter Christian har lavet i den nye racer, så vi var ekstremt spændte på om han kunne holde sin 3. plads.
Steffen kom bedst fra start, og lige bag sig havde han Bruno og Christian. Allerede på første omgang fik vi et synligt bevis på hvad ABS bremser betyder, Christian udbremsede Bruno for enden af langsiden, men da Bruno gik ind og lukkede ja så måtte Christian den lange vej udenom Bruno, den var aldrig gået i vores gamle Honda. Men Bruno er ikke sådan at slippe af med, så da Christian fik problemer med gearskiftet straffede Bruno ham prompte, og smuttede forbi Christian. Bagfra havde Henrik Mikkelsen kørt sig op til de tre førende, og han udnyttede også at Christian havde problemer med gearskiftet, så nu var Christian pludselig faldet fra 2. pladsen ned til 4. pladsen..!!
Men nede i skoven laver Henrik en fejl, og Christian kan smutte forbi, desværre var der nok lidt for langt op til Steffen og Bruno så vi var ved at indstille os på en flot 3. plads i vores debut løb med Peugeoten. Men så skete der et uheld længere nede i feltet, hvilket betød at der kom Safetycar på banen så nu opstod der pludselig en mulighed for igen at "lege" med om de tre første placeringer.
Men desværre var der kun to omgange tilbage da løbet igen blev givet frit, så det var ikke mange chancer Christian havde. Men den ene chance han havde skulle prøves, så for enden af langsiden prøvede Christian at udbremse Bruno udenom en gang mere, og endnu engang så det ud til at skulle lykkedes, men desværre ligger de så tæt at Bruno kommer til at kører ind i Christian, hvilket betyder at Bruno mister kontrollen og kører frontalt ind i autoværnet...!!

Lad det være sagt med det samme, vi ville hellere havde været blevet nummer 3 og så havde undgået uheldet med Bruno. Men vi køre nu engang race, og intet er afgjort før man har passeret det ternede flag, vi er også helt sikre på at Bruno ville have forsøgt nøjagtigt det samme hvis han havde haft chance for det, vi talte selvfølgelig efterfølgende med Bruno og der er no hard feelings i mellem os.


(Foto: Motorsporten.dk)

At vi ikke kører ud fra mottoet "Sejr eller bandage" var andet heat et tydeligt eksempel på. Her fik publikum en flot demonstration på hvor spændende racerløb kan være selvom man hele tiden kører på grænsen. Steffen Larsen gav en flot demonstration på hvordan man kan kører defensivt og samtidigt kører rigtigt rigtigt stærkt, og Christian demonstrerede hvordan man med kløgt og vilje rent faktisk kan lave noget som andre betegner som umuligt..!!

Vi skulle starte 2'er i 2. heat, og der er vist ingen der er i tvivl om hvor vigtig starten var, hvis vil skulle gøre os nogle forhåbninger om at presse Steffen.
Steffen kom bedst fra start men han havde Christian lige i "numsen", de to trak ret hurtigt fra de andre og så begyndte deres eget lille fælles racer show.
Det så ud som om der kun var en mulighed for Christian for at overhale Steffen, og det var for enden af langsiden, men igen var det kun udenom der var plads fordi Steffen klogt sørgede for at lukke af for Christian, så det lignede en umulig opgave for Christian, og vi må indrømme at vi på et tidspunkt var enige med banespeakerne om at det var mærkeligt at Christian blev ved med at prøve udenom, men hvad vi og banespeakerne ikke vidste var at Christian "Egon Olsen" havde en plan!!!
Planen var at Christian kom bedre ud af svinget, så når de kørte ud af den anden langside lå de side om side hele vejen ned til "trapperne" hvor Christian så forsøgte udenom igen. Det betød at han havde en bedre udgangs hastighed op mod depotsvinget, hvor de også lå side om side og her var det så et spørgsmål om at komme bedst ud af svinget det ville give en mulighed for at overhale ned mod skoven. Det var en kanon fornemmelse at stå i pitten og hører hvordan folk virkelig levede med i raceet, samtidig kunne vi se hvordan folk rejste sig op på tribunen over ved depot svinget hver gang de to kørte forbi, og vi var ikke i tvivl om at Christian havde overhalet Steffen, folk jublede og klappede. Og da vi endelig kunne se dem komme ud af skoven op mod langsiden, brød jublen løs da tilskuerne så at det var Christian der kom først ud..!!! Og ja jeg indrømmer blankt at det løb koldt ned af ryggen på mig selvom det var 30 grader varmt... Sikken en fornemmelse...!!!
De to gutter skal have stor ros for et fantastisk races, sikken en reklame for klassen i en tid hvor man gør alt for at lokke flere ud at kører Yokohama Cup..!!
Og tænk engang, de to gutter kørte så stærkt at det lykkedes Christian at sætte ny banerekord i tiden 59,969...!!! Så kan vi vist ikke forlange mere....
En flot sejr og ny banerekord... Sådan..!!


(Foto: Motorsporten.dk)

Sikken en debut med vores nye Peugeot racer, der bliver noget at leve op til når vi skal kører Grand Prixet på Jyllands-Ringen den 3. - 5. september, men vi er som sædvanlig optimister, og tror på at vi kan gøre os gældende i toppen igen. Lad os håbe at vi kan få endnu et flot race, nu hvor der sikkert kommer rigtigt mange mennesker, det er nu engang den bedste reklame for klassen.

Team No Limit Racing


Læs mere om:
  • 08/08/04 - Ring Djursland - Yokohama Cup - DASU mesterskab
  •  
     

    Yokohama Cup 0-1600cc nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: