Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Brat afslutning på comebacket

Danish
Touringcar
Challenge 

09/08/04 

Bette K havde en hård weekend på Ring Djursland
Jacob Kristensen gjorde comeback i DTC efter næsten to års fravær. Det var en stor oplevelse at være tilbage, selvom han umiddelbart var skuffet over at resultaterne ikke blev det store.
 

Lørdag var han tilbage bag rattet i Honda Civic-raceren efter små to år. Meget var sket siden sidste kørsel - blandt andet at der nu køres med bredere dæk og ny gearkasse. Teknikken drillede dog. "Jeg fik ikke mulighed for at være med i træningen, og fik kun to omgange da der blev problemer med koblingen. Det satte mig selvfølgelig en del tilbage," siger Jacob. Tidtagningen blev splittet op i to perioder for at asfalten kunne holde til det, og her satsede Jacob på i første omgang at få lært bilen at kende, og så i den anden at sætte en tid. "Men jeg fik ikke sat omgangen sammen. Jeg var måske heller ikke kold nok," forklarer han og måtte nøjes med en 14. plads.

Men humøret fik en stor tak opad efter warm-up søndag morgen. "Jeg havde kørt banen i hovedet hele natten, og med tiden fra warm-up var optimismen tilbage igen," siger han. Men selvom han på en hurtig tid kunne være tilfreds, var der stadig meget langt op. I starten af pre-finalen valgte han at tage det roligt for at være sikker på at komme med rundt i de hektiske sekunder mod det første sving. På vej ned ad 'trapperne', holder en del af feltet dog stille, og Jacob står helt oppe på bremsen, og kommer dermed til at udbremse sig selv. "Da jeg så igen er tilbage, er de andre kørt," siger han.


Bette K var tilbage i DTC
(Foto: Motorsporten.dk)

Finalen skulle startes fra 17. pladsen og raceren får problemer med at koble ordentlig ud, hvorfor han taber meget tid i starten. Løbet kommer dog til en brat slutning, da han bliver ramt af John Nielsen. "Han var langt efter mig i spejlet og alligevel brager han ind i mig. Styretøjet blev slået helt skævt, og der skulle fem mand til at skubbe den væk. Ærgerligt at det sluttede på den måde," siger Jacob.

Det var særligt ærgerligt da han gerne ville give noget igen til K-motorsport. "Der var mange gode mennesker der havde arbejdet for mig, og dem ville jeg selvfølgelig gerne have givet nogle resultater tilbage. Tiderne er gode nok, så på den måde er jeg tilfreds, men det er svært at komme frem når man er nede i den tunge ende af feltet. Men det var dejligt at være tilbage i Honda'en. Det er virkelig en bil der kan køre - motoren trækker virkelig godt og den styrer fantastisk godt," slutter han.

Benji

Læs mere om:
  • 08/08/04 - Ring Djursland - DTC weekend
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her