Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Fantastisk kørsel af Jan Magnussen

Danish
Touringcar
Challenge 

09/08/04 

Jan Magnussen sluttede på andenpladsen i finale heatet, da femte afdeling af DTC i dag blev afviklet på Ring Djursland. Dagen startede ellers skidt for DTC mesteren, da en knækket trækaksel i Super Pole betød, at han måtte starte prefinalen som nummer tolv.
 

Jan Magnussen havde gennem hele weekenden været hurtigste mand, så der var lagt op til godt ræs, da starten gik. Med hurtig og aggressiv kørsel, viste Jan Magnussen, hvorfor han blev DTC mester sidste år. Til stor begejstring fra publikum, overhalede Jan den ene konkurrent efter den anden, indtil han var på tredjepladsen lige efter sin holdkammerat Martin Jensen og den førende Henrik Lundgaard i Toyota. Undervejs havde Jan Magnussen lavet en af de flotteste overhalinger, der er set på Ring Djursland, da han overhalede Kurt Thiim, Renault på ydersiden i banens første sving - en manøvre ikke mange troede mulig.

"Prefinalen var rigtig sjov. Efter problemet i Super Pole, var der kun en ting at gøre og det var at gå ud og køre ræs og det glæder mig, at publikum synes lige så godt om det, som jeg gjorde. Det var fedt med den overhaling på Kurt Thiim. Han spærrede på indersiden og så var det bare om at forsøge at gå forbi på ydersiden. Det var på marginalerne, men det lykkedes. Da jeg senere kom op bag Martin (Jensen - red.), var der dog ikke nogen grund til at risikere en overhaling, da han kæmper om mesterskabet" fortæller Jan Magnussen.

Til finalen skulle Jan Magnussen starte fra tredje startposition, bag Kurt Thiim og Casper Elgaard i BMW. Den hurtigt startende BMW tog føringen fra start. Jan Magnussen kæmpede nogle omgange med Kurt Thiim, inden han kom op på andenpladsen, men til trods for, at han undervejs satte ny banerekord, kunne han ikke helt få lukket hulet til Casper Elgaard.

"Jeg havde brugt mine bremser for hårdt på alle de overhalinger i første heat, så til sidst havde jeg meget svært ved at bremse. Samtidig var bilen slået ud af sporing, så mine fordæk blev slidt alt for hårdt" forklarer Jan Magnussen. "Vi kørte bilen i ETCC trim (Det Europæiske Standardvognsmesterskab - red.), hvilket blandt andet betyder, at vi har 20 mm. højere ridehøjde, rigtigt glas i ruderne og ikke mindst mindre bremser, hvilket altså kostede for meget mod slutningen. Så alt i alt er jeg godt tilfreds, selvom jeg havde håbet, at jeg kunne have fået sejren i dag".

Tirsdag drager Jan Magnussen af sted til USA, hvor han i næste weekend deltager i en afdeling af Grand-Am for Doran-Lista på Watkins Glen.


Læs mere om:
  • 08/08/04 - Ring Djursland - DTC weekend
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her