Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Fornyet spænding i kampen om DTC-mesterskabet

Danish
Touringcar
Challenge 

08/08/04 

Med en finalesejr halede Casper Elgaard ind på de uheldige Toyota-kørere
Sparekassen Kronjyllands Jubilæumsløb på Ring Djursland bragte fornyet spænding i kampen om Danish Touringcar Championship.
 

Godt nok forsvarede Henrik Lundgaard, Hedensted, sin mesterskabsføring med en sejr i pre-finalen, men da hverken han eller teamkammeraten Jens Edman, Sverige, fik det ternede flag i finalen, er det nu blevet meget tæt i toppen af tabellen, da Casper Elgaard, Århus, samtidigt kunne vinde sin første finale i over et år.


John Nielsen (3) og Henrik Lundgaard (8) fik skadet deres bil på finalens allerførste omgang
(Foto: Birger Vilén)

"Det er dejligt," jublede den glade vinder fra Team Essex Invest. "I starten af sidste år vandt jeg tre ud af de fire første løb, og det blev en vane. Jeg nød det, men der er gået for lang tid siden sidst, så denne sejr har jeg ventet på."

BMW-køreren endte på fjerdepladsen i pre-finalen, efter at han blev idømt en strafbane for en påkørsel, men i tabellen rykkede han tre pladser frem. Her ligger han nu på tredjepladsen, á points med Martin Jensen, mens der kun er tre points op til Jens Edman. Og Henrik Lundgaard er nu den eneste, som kun har en enkelt nul-score i toppen. Den fik han i dagens finale, da hans Toyota Corolla T-Sport blev ramt af John Nielsen, England, da sidstnævnte mistede herredømmet over sin BMW under en nedbremsning på allerførste omgang.

"Denne her weekend har vi hentet points på Toyota, og det var målet," fortæller Casper Elgaard, som før sæsonstart var én af titelfavoritterne. "Hvis vi ikke hentede points på dem denne her weekend, så var der ingen chancer tilbage for at nå dem. Det er dejligt at få vendt skuden til noget positivt, men det er klart, at med det forspring, de har, er det stadig svært. Men vi er kun lige over halvvejs, og alt kan ske."

Mens den forsvarende mester Jan Magnussen, England, fulgte Casper Elgaard til dørs i finalen efter at have haft sort uheld i Super Pole, så stod den helt store kamp her om tredjepladsen mellem hans teamkammerat Martin Jensen og privatkøreren Mike Legarth, Vamdrup. Sidstnævnte kører havde startet finalen som nummer ni, men arbejde sig op gennem rækkerne. Da der manglede en tredjedel af løbet, lå han lige bag Martin Jensen, og deres duel varede helt til sidste omgang, da de to biler ramte hinanden, så Martin Jensen endte i autoværnet.

"Jeg går ind og lukker af for at holde min plads, men jeg forstår ikke, at han forsøger at overhale ind i en gul flagzone," sagde en vildt oprevet Martin Jensen. "Mike og jeg har altid kørt fair overfor hinanden. Det kan godt være, at jeg lukker af, men hvorfor så ikke bare give mig den plads, når vi kører ind i en gul flagzone?"

"Jeg overhaler Martin inden om," siger Mike Legarth i sin version af episoden. "Han forsøger at lukke, men det er for sent, for jeg er helt oppe ved døren på ham, og da han så rammer på mig, forsøger jeg at dreje ud i græsset, men hans bil vender rundt, og han ender i autoværnet. Jeg kan ikke gøre noget ved det."

Slutresultatet blev en tredjeplads i løbet og endnu en sejr i DTC Cuppen. Dermed leverede Mike Legarth det bedste resultat for en privatkører i mere end to år. Dengang var det også Mike Legarth, som leverede varen, da han slog John Nielsen, England, på FDM Jyllands-Ringen.

"Dette her er mit bedste løb, selv om jeg godt nok har vundet to finaler. Jeg kørte en pre-finale og en finale, og jeg lavede ikke én eneste fejl," slog BMW-køreren fast.

Korte fakta
Efter lørdagens problemer med den opkørte asfalt arbejde asfaltmaskiner i 11 timer natten til søndag med at udbedre skaderne. Og banen holdt til kørernes store glæde.
Philip Andersen, Risskov, og Jens Møller, Ikast, opnåede deres hidtidige bedste resultater i Danish Touringcar Championship, da de sluttede finalen på henholdsvis fjerde- og femtepladsen.
Også i teammesterskabet halede Team Essex Invest ind på Toyota Castrol Racing, da teamet med de japanske biler fik reduceret forspringet med 10 points.
Med sin andenplads kunne Jan Magnussen fuldføre sin første finale på Ring Djursland.
Dagens finalesejr gør, at Casper Elgaard nu deler fjerdepladsen med Jason Watt, Herlev, på alle tiders liste over finalesejre.

Morten Alstrup


Se også:
Stillingen i DTC
Læs mere om:
  • 08/08/04 - Ring Djursland - DTC weekend
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her