Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Pitbabes & F1 biler under dansk tag

CHGP 
08/08/04 

CHGPIgen i år blev CHGP besøgt af Formel 1 biler, som kørte en flot opvisning i de københavnske gader og blev "forkælet" i pitten af Lån & Spar Racing/Elvin Nielsen Motorsport.
 

Teamchef Flemming Schleimann har siden han så Rajamäki's Jordan formel 1 bil stå på Vandel, ment at der manglede noget for at give publikum den rigtig stemning af Formel 1, skulle det sættes op med pitbabes, mekanikere som skruer og juster på bilerne.


(Foto: Motorsporten.dk)

Dette betød at Lån & Spar Racing / Elvin Nielsen Motorsport i samarbejde med Roger Cowman fra Euroboss 3000 serien i år stillede med deres trailer og telt for at supportere F1 kørerne som skulle køre opvisningen i København. For at få den rigtige spænding havde teamet arrangeret at pigerne fra deres sponsor Dark Dog vimsede rundt i pitten, holdt paraplyer over chaufførerne mens de sad i bilerne og så videre.


(Foto: Motorsporten.dk)

Det var bare ikke alt sammen show for publikum, for Lån & Spar Racing / Elvin Nielsen Motorsport mekanikere kom faktisk flere gange i ilden. Teamets mekanikere måtte hjælpe med reparation af blandt andet et gearskift, pakninger og en gearkasse.


(Foto: Anders Molin, Motorsporten.dk)

Teamchefen bemærkede at hans mekanikere arbejdede med store smil på læben selv i de sene aften time. "Fordelen er at de motorer vi benytter i vores Formel 1800 Zetec og de V10 Judd motorer som benyttes i nogle af F1 bilerne faktisk ligner hinanden så meget at reservedelene er de samme" fortalte Flemming Schleimann.


(Foto: Anders Molin, Motorsporten.dk)

Og Flemming Schleimann forsætter: Vi syntes at det var sjovt at vise vores 2 klasser sammen. Formel 1800 Zetec er den første klasse som kommer efter gokart og Formel 1 er topklassen for formel biler. I denne weekend kunne vi lave en lille demonstration på hvor en gokart starter og hvor han har mulighed for at ende !"


(Foto: Anders Molin, Motorsporten.dk)

Som en lille ekstra info kan vi fortælle at F1 bilerne kørte omgange i København på 32,05 og Lån & Spar's F1800 kørte sin bedste omgang målte omgang på 34,07. En F1 bil i Euroboss serien kører ca. 1000 kilometer før den skal have renoveret motor, og det koster 18.000 engelske pund - det koster en hel sæson ca. i en F1800 Zetec.

Selch

Læs mere om:
  • 01/08/04 - Fælledparken - Historisk
  •