Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Button forklarer sin 'en-håndskørsel'

Formel 1 
28/07/04 

Jenson Button forklarer hvad hans problem med hjelmen var, som gjorde at han måtte kører det meste af de sidste 20 omgange, med den ene hånd på rattet, og den anden på sin hjelm.
 

"Stroppen på min hjelm var en smule løs, så hjelmen løftede sig når det gik lige ud, og gjorde det svært for mig at trække vejret, så jeg var nød til at holde på den for at kunne trække vejret" - forklarede Button

For dem som ikke har prøvet en formel bil kan vi fortælle at kørerens styrthjelm ved ca 200 km/ t bliver trukket op ad, så man de første par gange har fornemmelsen af at den er ved at flyve af hovedet. Man kan så forestille sig hvor meget stroppen i hjelmen presser på halsen de steder hvor Formel 1 bilerne kører med mere end 300 km/t på Hockenheim.

Selv om Button kørte det meste af tiden med en hånd, var han stadig i stand til at overhale Fernando Alonso, og tage 2. pladsen og udbygge et forspring til spanioleren.
Button startede på 13. pladsen - han kvalificerede sig oprindeligt som nummer 3, men måtte starte 10 placeringer længere nede i startfeltet - som straf - fordi teamet var nødt til at skifte en motor.

"Bilen har været god hele weekenden" - tilføjede han - "det var vanskeligt, og jeg er så glad for at slutte nummer to. Det er det bedste løb i min karriere. Jeg er dog stadig lidt skuffet fordi jeg var nødt til at starte nr. 13 og ikke nr. 3, for så havde jeg haft mulighed for at presse Michael mere, hvilket jeg ville have nydt og vi havde muligvis også også haft et andet resultat. Jeg havde en god start selv om jeg hang lidt fast bag Takuma Sato, men efter vores pitstop gjorde vi store fremskridt" - udtaler Button og forsætter - "Fernando og jeg havde en god lille kamp, han er ikke den nemmeste at overhale, og vi havde det begge sjovt" - slutter Button.

Selch

Læs mere om:
  • 25/07/04 - Hockenheim - Formel 1
  •