Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Panis smidt tilbage i feltet

Formel 1 
11/07/04 

Olivier Panis blev efter et møde med løbsledelsen dømt til at starte morgendagens britiske Grand Prix fra sidste startplacering. Dermed fjernes han fra sin oprindelige 11. plads.
 

Det sker efter at han var på banen da Saubers Felipe Massa kørte sin flyvende omgang. Toyota-køreren ville åbenbart spare så meget på benzinen som det var muligt, og da Massa er på vej ligge franskmanden i vejen - det kan der vist ikke være den store tvivl om.

Og derfor vælger ledelsen - iøvrigt fulgt korrekt i forhold til de regler der er gældende - at fratage Panis sin tid. Teamet føler at det er en voldsom dom, og skyldes en fejl i kommunikationen. Men under alle omstændigheder ved kørerne at de ikke må ligge i vejen for de andre som er på vej. "Det var ikke meningen, og jeg gjorde alt for ikke at genere hans omgang. Jeg er meget iriteret over beslutningen fra løbsledelsen," siger Oliver Panis. TV-billederne synes dog klart at vise at Panis var på race-line da Massa var på vej.


Panis må starte fra bagerste position efter at have generet Felipe Massa
(Foto: Toyota F1)

Også teamets tekniske leder, Mike Gascoyne er dybt skuffet over beslutningen. "Når jeg ser på de beviser som løbsledelsen kom med på mødet, var vi sikre på at Massa kunne tage race line, og ikke blive opholdt på nogen måde. Vi er derfor skuffede over ledelsens beslutning om at fratage Oliver sin tid, og vi føler at straffen er både for hård og ufortjent," siger Gascoyne. Men regler er regler - og der synes nu ikke at være det store at komme efter.

Benji

Læs mere om:
  • 11/07/04 - Silverstone - Formel 1
  •