Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Nu også med strategisk spin

Formel 1 
10/07/04 

Ferrari udvider værktøjskassen af strategier
Michael Schumachers spin i den første kvalifikation var efter alt at dømme ikke helt uheldig. Efter flere forsøg på at få raceren af for en kort bemærkning - blandt andet med flere meget sene nedbremsninger, lykkedes det til sidst. Barrichellos skovtur var også planlagt - det var vist noget med et regnvejr!
 

"Lad os blot sige at vi spandt af strategiske årsager," var kommentareren til hvorfor både Michael Schumacher og Barrichello havde problemer med at holde sig på banen. På den måde forsøgte Ferrari at pakke det ind at de gerne ville køre lidt langsommere end normalt, modsat mange andre kørere der i stedet stod på bremsen, næsten helt demonstrativt ned ad langsiden eller i de sidste sving.

Nu blev det så ikke til pole for hverken Schumacher eller Barrichello men de er ellers godt tilfredse. "Vi er gode i løbet og på et let brugt sæt dæk lader raceren til blot at blive bedre og bedre, så det ser godt ud i morgen," forklarer Barrichello der starter fra anden position. Derimod måtte Michael se sig slået tilbage på en 4. plads, og det kunne måske være skuffende. "Rubens har været hurtigere hele weekenden, men jeg er ikke skuffet over hvor jeg er i den situation jeg er i nu," siger den VM-førende.


'Okay Rubens - Michael lavede et spin, så nu skal du bare køre af i Vale'
(Foto: Ferrari)

Ferrari forsøgte på den måde at vildlede - og det var nøje planlagt. "Vi forsøgte at gøre det på en sådan måde at de andre teams ikke ville forstå vores intentioner, men de gjorde det alligevel," udtaler Ross Brawn om taktikken på de meldinger der var angående vejret. Men hverken Ferrari eller de øvrige teams var åbenbart præcise nok. "Vi havde faktisk ret angående regnen - men det lod til at banen lå det forkerte sted," joker Michael Schumacher. Om det så var en køn taktik kan diskuteres!

Benji

Læs mere om:
  • 11/07/04 - Silverstone - Formel 1
  •