Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Englands GP - kvalifikation

Formel 1 
10/07/04 

Raikkonen på pole
For en uge siden var det Fernando Alonso der lavede revner i Ferrari dominansen. I dag var det så McLaren og Kimi Raikkonen der anrettede det næste slag mod det italienske team.
 

I den nye bil der fik premiere for kun en uge siden, sikrede finnen Raikkonen sig sæsonens første pole-position i en ganske spændende kvalifkation.

Det hele startede i for-kvalifkationen. Med mørke skyer på vej mod den tidligere militære lufthavn Silverstone, og meldinger fra meteorologer om at der det snart ville begynde at regne, gik der taktik i den første tidskørsel. De fleste satsede på at sætte en langsom tid, så de ville køre tidligt i den rigtige kvalifkation. Kun Jenson Button knaldede igennem i den første tidskørsel. Dermed var hjemmebane helten hurtigst, og skulle derfor køre som den sidste - måske i silende regnvejr.

Montoya var ude som den første af de store. Uden at imponere specielt var han hurtigst, men den hiditige konkurrence taget i betragtning var det forventeligt. Umiddelbart efter kom Michael Schumacher, der uden de store problemer satte Montoya en plads tilbage, da han tog den foreløblige hurtigste tid. Williams har på det seneste virket en anelse skarpere end i begyndelsen af sæsonen, men i dag var de nærmest gået lidt baglæns i forhold til de nærmeste konkurrenter. Marc Gene imponerede heller ikke synderligt sin kvalifikation.

Næste mand på banen var Rubens Barrichello, der vandt på Silverstone sidste år. Brasilianeren præsterede allerede på første sektor en tid der var hurtigere end Schumachers, og det forspring udbyggede han på den resterende del af omgangen. Dermed havde Barrichello taget den foreløblige pole fra sin holdkammerat, men dermed var spændingen ikke forbi.

De to McLaren racere havde hele weekenden igennem været i storform. Den nye bil har på mirakuløs vis hjulpet på de noget ustabile motorer. Den første af dem på banen i kvalifkationen var David Coulthard, der formåede at kile sig ind mellem Schumacher og Montoya.

Men den store helt i McLaren lejren blev Kimi Raikkonen. Han var ikke hurtigst på den første sektor, han hentede en hel del på den anden og da han passerede målstregen var han 0.072 sekunder foran Barrichello. Dermed var den foreløblige pole skiftet fra Ferrari til McLaren.

Renault racerne kunne ikke gøre stort. Både Trulli og Alonso leverede tider der var pæne, uden at være prangende. Trulli blev 5'er, mens Alonso blev 6'er. Men da spanieren havde skiftet motor i løbet af weekenden blev han straffet med ti placeringer, og rykkede dermed ned som nummer 16.

Den største trussel mod Raikkonens pole kom fra den lokale helt Jenson Button. Da regnvejret stadig bare var en trussel fremfor en realitet havde englænderen en realistisk chance. Men på trods af en god tid, måtte han alligevel nøjes med 3. pladsen bagved Raikkonen og Barrichello. Men da det var foran Schumacher er pladsen som 3'er alligevel ganske ærefuld. Og med hans Button som den sidste mand, var der vitterligt spænding til det sidste i dagens kvalifikation.

I morgen eftermiddag går det så løs med selve løbet. Og med Michael Schumacher helt nede som nummer 4, er der måske et håb om at løbet ikke bliver ren walk-over for Ferrari. Vi så i Frankrig at de blev tvunget til at ændre deres taktik for at være sikre på sejren. Ferrari er ikke længere lysår foran konkurrenterne, omend de stadig må formodes at være det bedste hold på asfalten. Men efterhånden er det realistisk og tro på at de kan slåes.

Læs også:
Englands GP - 1. kvalifikation - tiderne
Englands GP - 2. kvalifikation - tiderne

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 11/07/04 - Silverstone - Formel 1
  •