Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Englands GP - Teams preview - top 5

Formel 1 
09/07/04 

Hvad sker der i toppen af feltet? Jo de samler points sammen. McLaren er begyndt at få flere og flere points samlet sammen, og kan med lidt held snart begynde at drille Williams.
 

Der knytter sig mange forhåbninger til det engelske GP. Der er mange traditioner knyttet til banen. Bl.a. fordi at de fleste teams gennem tiderne - og også nu - har deres base i England. Blandt top teamene vil især BAR, Williams og McLaren gerne vise flaget. BAR vil gerne have deres første GP sejr og helst med Jenson Button bag rattet, Williams er handicappet i øjeblikket med R. Schumacher ude og Montoya tvivlsom. McLaren har fået lidt mere vind i sejlene og samler nu vigtige points sammen.

Ferrari:
De fleste forventer sikkert at Michael Schumacher igen vinder. Det er dog ikke sikkert at han gør det alligevel. Silverstone er nemlig en af de få steder hvor han kun har vundet to gange, og kun én gang siden han brækkede det ene ben i 1999. Kikker man dybere i statistikken, er der ikke her at M. Schumacher har oplevet den største succes. Faktisk var det Barrichello der vandt her sidste år, det har den lille brasilianer ikke noget mod at gøre igen. Ferrari kommer som sædvanligt utrolig velforberedte. Det der kan drille - ikke alene Ferrari, men alle andre teams - er vejret. Det engelske vejr viser sig i de disse dage fra den slemme side, men de foreløbige vejrudsigter tyder på tørvejr lørdag og søndag. Måske holder det.

Renault:
Kørerne er opsatte på at igen at prøve at give Ferrari kamp til stregen. De mener i den forbindelse at Silverstone skulle være en særdeles god mulighed for at kunne gøre det. Og så har Trulli lige lidt at bevise efter at han lod Barrichello smutte forbi på Magny-Cours. Dog er Renault opmærksomme på flere ting. Vinden har det med at skifte både i styrke og retning på Silverstone. Ved tidligere tests har man i teamet bemærket at det er bilerne ret følsomme overfor. Man har dog gjort sig nogle erfaringer fra både Silverstone og Barcelona, så man er forberedt på det. I teamet er man klar på at forspringet til BAR skal bevares og helst øges, samtidigt skal afstanden til Ferrari mindskes. Altså: topmotivation, holdbarhed og fart er nøgleordene hos Renault i øjeblikket.

BAR:
BAR og Jenson Button vil i særdeleshed gerne have en sejr på Silverstone. I så fald vil det være den første GP sejr for både Jenson Button og BAR teamet. Men der skal nogle ting til før det kan lade sig gøre. Ferrari må ikke styre løbet og Renault skal holdes bag ved. Ydermere er det vigtigt at Honda får mere styr på motorerne så Takuma Sato ikke udgår igen. Senest i Frankrig var det nemlig ikke med den sædvanlige fejl. Det er også nødvendigt at Sato kommer i mål i det hele taget. Forspringet til Renault er vokset. Men begge kørere er fortrøstningsfulde og da stemningen i teamet er i top, så arbejdes der hårdt på at den første sejr kommer i hus netop på Silverstone.

Williams:
Det har knebet med at få points i de seneste løb for Williams teamet. Og hvordan det kommer til at gå for teamet på Silverstone er svært at spå om. Ralf Schumacher er ude i et stykke tid og substitutten Marc Gene var ikke synderligt imponerende i Frankrig. Men måske kommer det denne gang. Hvad værre er, er at Montoya stadig har problemer med nakken efter det heftige crash han var involveret i om fredagen før det franske GP. Det bliver først afgjort i sidste øjeblik om han er stand til at køre eller ej. Det er hårdt at være i Williams teamet i øjeblikket. Uheldene rammer dem hårdt i øjeblikket. Men tilsyneladende er moralen stadig i top. Man har sammen med BMW fået udregnet nogle gearinger som gør at man kan udnytte de mange omdrejninger i BMW motoren. Specielt på Silverstone har det flere fordele, som man ser det i Williams teamet. Så optimismen er i behold, nu gælder det om at komme ud af dødvandet og få halet ind på BAR som er nærmeste konkurrent op ad i pointstillingen.

McLaren:
Hjemmebane, det gælder også for McLaren, selvom man dog ikke bor så tæt på som Jordan. I teamet er man meget optimistisk efter en god succes med den nye bil. Der er stadig forbedringer at lave, men man er noget et stort skridt videre. Kørerne havde en rigtig god fornemmelse af bilen i det franske GP. Der er forberedt nogle småændringer på bilen og disse ting kommer i bilen til det engelske GP. De var ikke med i Frankrig, og er først blevet klar i denne uge. Tingene er dog testet, så man ved at de virker. Kørerne glæder sig til Silverstone som indeholder alt undtagen niveauforskelle. Udfordringerne er der stort set konstant, og hele teamet glæder sig til at vise alle deres fans hvad de har fået lavet med den nye bil. Omgangstiderne fra Frankrig viste at den også kan køre stærkt, så mon ikke det godt kan gå hen og blive en ny situation hvor også McLaren er med fremme blandt de øvrige topteams.

Dons

Læs mere om:
  • 11/07/04 - Silverstone - Formel 1
  •