Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Frankrigs GP - Set og sket - bunden

Formel 1 
05/07/04 

I den nederste del af feltet sker der ingen ændringer denne gang, der var et meget lille frafald, og så fik Jaguar ikke det point man ellers lå til.
 

Det var ikke det mest spændende løb for de nederste 5 teams. Ingen fik points denne gang selvom Mark Webber i en længere periode aspirerede til det. Der var da heller ikke noget stort frafald i det franske GP. Kun to biler udgik hvilket i sig selv er ret flot.

Sauber - 15 points:
Sauber var forholdsvis anonyme denne gang. Ideen med at anvende 2 stops strategi holdt ikke denne gang. Bilerne og kørerne for så vidt også, imponerede ikke denne gang. Undervejs ændrede man dog Fisichellas strategi til 3 stop uden at der dog kom noget ud af det. De to kørere placerede sig på 12 og 13 pladsen med Fisichella forrest. Det må man tænke lidt mere over inden det næste race om en uge på Silverstone.

Toyota - 8 points:
Lige efter Sauber parret kom det næste sæt tvillinger, nemlig Toyotaerne. da Matta som nr. 14 og Panis som nr. 15, Panis dog en omgang efter. Cristiano da Matta bemærkede efter løbet at der var problemer med setuppet. Han kunne dog ikke pege på noget bestemt, men det var tydeligt at Toyotaerne ikke havde samme tempo som hverken fredag eller lørdag. Panis fik en dårlig start. Årsag: koblingen hang samtidigt med at antistall programmet var aktiveret. Fra teamet erkendte man at der bare ikke var fart i bilerne, nu skal data nærlæses så man kan finde årsagen.

Jordan - 5 points:
Underligt som de skal følges ad. Også Jordan bilerne kom i mål som par. Her som nr. 16 og 17 med Heidfeld forrest af de to. Pantano lavede en bedre start end Heidfeld og kom foran. Det varede dog kun til det første pitstop, så var Heidfeld forrest af de to. Ydermere fik Pantano en drive-through straf for at køre for stærkt i pitlane. Heidfeld snød sine mekanikere da han kom i pit før end aftalt. Undskyldningen var problemer med radioen så han misforstod hvad der blev sagt. En ting som ingen i teamet kan klage over er holdbarhed, begge biler kom i mål.

Jaguar - 3 points:
Det var lige før at Jaguar med lidt kunne have forøget sin pointscore med adskillige procent. Mark Webber lå længe til at få points, men endte på den niendeplads der lige nøjagtigt ikke giver point. Man må et eller andet sted erkende at Jaguarerne kørte forholdsvis stærkt denne gang og også at de kunne holde. Mark Webber fik ikke points ud af sine ellers flotte bestræbelser, de sidste tiendedele pr. omgang manglede. Klien fik for en gangs skyld ikke rodet sig ud i noget, men kørte i stedet et godt og modent løb. Alt i alt en rimelig weekend for Jaguar, desværre for dem uden points.

Minardi - 1 point:
Minardi er tilbage hvor de plejer, dog med Bruni som den der fuldførte og Baumgartner i sandkassen efter en kørerfejl. Når man ikke kan køre om kap med andre kan de selv duellere. Deres positioner skiftedes et par gange indbyrdes indtil Baumgartner kørte af. For en gangs skyld var begge kørere rimeligt tilfredse med setuppet af den vanskelige Minardi bil. Bruni dog først efter det første pitstop hvor mekanikerne nåede at justere et par ting på bilen. På den igen til Silverstone.

Dons

Læs mere om:
  • 04/07/04 - Magny-Cours - Formel 1
  •