Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Frankrigs GP - kvalifikationsrapport

Formel 1 
03/07/04 

Alonso på pole
På Renaults hjemmebane lykkedes det for det franske team at hente pole-position i en spændende kvalifikation, hvor kørerne på skift satte den hurtigste tid.
 

I den tidlige kvalifikation havde Juan Pablo Montoya og Michael Schumacher været de to hurtigste. I den rigtige kvalifikation var de nogle af de eneste topkørere der ikke satte den hurtigste tid. De var ellers begge tæt på. For begge var det den tredie sektor der satte dem tilbage. Mens det for Schumacher for at brøkdele der kostede ham pole, fejlede Montoya helt og endte nede på en 6. plads.

Første mand ude var ellers Rubens Barrichello, der satte en ikke imponerende tid, der til sidst gav ham en 10. plads. Barrichello har flere gange i år været på en anden strategi end Schumacher, og den tungere bil har før sat ham lidt tilbage. Men at være den sidste af de gode er under ingen omstændigheder tilfredsstillende.

Blandt de 10 bagerste var der ingen overraskelser. Minardi, Jordan og Sauber holder parvis, mens Jaguarene begge har kilet sig ind melle Toyotaerne. Webber var den hurtigste i Jaguar, da Matta den hurtigste i Toyota.

McLaren præsenterede deres nye bil og i den første kvalifikation gik det godt. Coulthard var nummer 3 og Raikkonen nummer 4. I selve kvalifikationen gik det dog knap så godt for Kimi Raikkonen der måtte nøjes med en 9. plads. David Coulthard klarede derimod kvalifikationen med bravour og holdt sin 3. plads. Men under alle omstændigheder virker det som fremgang for McLaren.

Williams virkede også mere skarp end de sidste par gange. Nu skal de bare undgå at blive diskvalificeret! Montoyas hurtigste tid i den første kvalifkation lovede godt, men som tidligere nævnt smed han det hele væk i den sidste sektor. Han lavede ikke nogle store fejl, han var bare ikke hurtig nok.

Marc Gene kørte den anden Williams i dag, som vikar for sygemeldte Ralf Schumacher. Spanieren gjorde det fornuftigt, kørte en fremragende første sektor, men måtte nøjes med en 8. plads på gridden. Men en god indsats af spanieren, der prøver at overbevise Williams teamet at han er den permanente løsning, ikke bare i år, men også næste år.

Hos BAR teamet tabte Sato den interne duel og sluttede på 7. plads, mellem de to Williams kørere. Men også Sato kørte en god omgang, men manglede lige de afgørende mikrosekunder. Button blev nummer 4 og er dermed på anden startrække. En solid præstation af englænderen, der ellers har været presset lidt af Sato på det sidste.

Jarno Trulli har sæsonen igennem også lagt et vældigt pres på Fernando Alonso. Det unge spanske stjernefrø har haft lidt svært ved at få tingene til at hænge sammen, mens Trulli er den eneste udover Schumacher, der har vundet løb i år. Trulli lavede en god tid og fik en 5. plads. De fire næste lavede bare bedre tider.

Alonso kørte på sin side en aldeles fremragende omgang. Han var den tredie sidste der var ude. Og da både Schumacher og Montoya så ud til at slå tiden, men ikke gjorde det, blev det til en spændende afslutning på tidskørslen. Måske formatet ikke er så ringe som Bernie Ecclestone mener!

Til løbet i morgen kan vi vente os tæt race i de første omgange. Det virker som om de andre teams har fået lukket en del af hullet op til Ferrari. Men hvor meget de har hentet det italienske team, hvis overhovedet, må vi vente med at finde ud af. At Ferrari vinder virker stadig som det mest sandsynlige.

Læs også:
Frankrigs GP - 1. kvalifikation - tiderne
Frankrigs GP - 2. kvalifikation - tiderne

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 04/07/04 - Magny-Cours - Formel 1
  •