Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Challenge

Glæder sig til ETCC-debuten

ETCC 
26/06/04 

European Touring Car ChallengeJason Watt satser på udvikling af Peugeot 307eren
I denne weekend køres 11. og 12. løb i European Touring Car Championship på Donington Park, og denne gang stiller der to danske kørere til start for Peugeot Sport Engineering.
 

Foruden Jan Magnussen, England, som har været med i otte af årets ti hidtil kørte ETCC-løb, drejer det sig om Jason Watt, Herlev, der dermed får sin længe ventede debugt i serien.

"Det bliver spændende at komme ud at køre på nogle af de baner, man har begået sig på i højdepunktet af sin karriere, og køre mod nogle af de gutter, jeg har kæmpet imod, sådan som Tarquini og nogle af de andre," siger Peugeot-køreren. Weekendens løb i Midtengland bliver dog ikke de første, som 2002-mesteren har haft i en international løbsserie i en håndbetjent racervogn. I efteråret 2000 deltog han således i to afdelinger af Sports Racing World Cuppen i en Panoz LMP1-racer.

"Det var totalt fedt, og det er også derfor, at jeg ved, at det kan lade sig gøre," siger Jason Watt, som dengang kørte på Nürburgring og Magny Cours. "Det var også en dejlig fornemmelse at komme på Nürburgring, hvor jeg havde vundet mit sidste Formel 3000-løb. Det er en helt anden fornemmelse og følelse, man har, når man er ude at køre på de helt store steder, og det er noget af det, jeg ser frem til at kunne nyde igen."

Mens weekendens start bliver det første for Jason Watt i European Touring Car Championship, så har kollegaen Jan Magnussen haft fire ETCC-weekender bag sig. Her har det bedste resultat været en tiendeplads for den regerende DTC-mester. Hvordan påvirker det ETCC-debutanten?

"Det er klart, at det ikke er nemt, og skridtet er stort," tilstår Jason Watt. "Men det handler om, at vi skal udvikle vores materiel, og det er bedre, hvis man er to kørere til at udvikle bilen, end hvis man bare står alene derude. Vi kan prøve forskellige ting og sammenligne data bagefter, men det er klart, at jeg ikke forventer at lave mirakler. I øjeblikket kæmper vi naturligvis med nogle forskellige ting, men hele tiden håber vi på at gøre fremskridt."

Det hårde oddsene får ikke Jason Watt til at opgive på forhånd. Han er ikke typen, der kun vil køre, hvis der er en top 5-placering i sigte.

"Er der bare et rat og en motor, så skal de bare sætte mig ind i bilen, og så skal jeg give alt, hvad jeg har i mig," lover vinderen af den seneste DTC-finale. "Selvfølgelig har jeg ikke lyst til at ligge i den sidste tredjedel, men det er klart, at det er fascinerende at være med til at udvikle materiellet."


Læs mere om:
  • 27/06/04 - Donington Park - ETCC
  •