Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Challenge

Interview med Gabriele Tarquini

ETCC 
24/06/04 

European Touring Car Challenge- før ETCC løbet på Donington
Halvdelen af dette års ETCC er nu kørt og Donington markerer starten på anden halvdel. Den regerende mester Gabriele Tarquini er i øjeblikket på en samlet fjerdeplads 20 points efter Müller.
 

"Jeg anser mig stadig for at være med i kampen om mesterskabet. Vi skal arbejde hårdt, for hvis det fortsætter som ved de seneste tre afdelinger, så bliver det svært at holde med i toppen," siger Gabriele Tarquine (GT).

?: "Ved de seneste løb på Magny-Cours, Hockenheim og Brno har Alfa´erne ikke været helt på toppen og du har kun scoret 15 points i seks løb!"
GT: "Det er rigtigt, men vi har også haft en masse kedelige uheld. På Hockenheim havde vi et sammenstød som gik ud over alle tre AutoDelta-Alfa´er, på Brno kørte Richard Rydell mig af banen osv. Havde jeg undgået det, havde jeg været tættere på BMW´erne i mesterskabsstilingen, men samtidig må jeg sige, at vores biler har haltet lidt bagefter på det seneste. Nu har vi fået nye dæk og de passer Alfa´erne rigtig godt, specielt når det er varmt. Vi har testet dæk både på Vallelunga og Fiorano.

?: "Hvad er dine forventninger til de næste løb?"
GT: "Jeg har faktisk store forventninger. Som sagt har vi fået nyudviklede dæk og har testet meget siden sidste løb. Desuden ligger de næste baner, Donington og Spa godt til Alfa´erne. Sidste år vandt jeg begge steder det første løb og udgik i det andet, det har jeg desværre ikke råd til i år. Jeg er sikker på, at vi igen vil være med fremme hvor tingene sker!"

?: "Med tre BMW-kørere forrest i mesterskabsstillingen og SEAT på vej frem, er AutoDelta så stærke nok til at 'vende bøtten'!"
GT: "Det bliver hårdt arbejde, helt sikkert! Vi kan jo ikke forvente at alle tre BMW-kørere får problemer. Men som situationen er kan SEAT faktisk give os en hjælpende hånd ved at "stjæle" points fra BMW´erne. Jeg mener at Giovanardi, Farfus og jeg selv udgør et rigtigt stærkt team. Endnu er det for tidlige at afgøre hvem der skal køres for i mesterskabet, Fabrizio (Giovanardi) er kun to points efter mig i den samlede stilling, men når det viser sig hvem der har de bedste chancer for titlen, vil de andre køre for ham og hjælpe i alle situationer."

Der er lagt op til en meget spændende weekend på Donington, hvor der også køres FIA-GT, Formel Renault 2000, Renault V6 mv.
FIA-GT tegner også spændende. Efter total Ferrari-dominans i starten, har Saleen for alvor meldt sig på banen, senest med både pole-position og sejr.
Løbene vises på Eurosport.

Them

Læs mere om:
  • 27/06/04 - Donington Park - ETCC
  •