Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

USA's GP - Set og sket - top 5

Formel 1 
21/06/04 

McLaren har generobret sin femteplads i hierarkiet, efter Sauber har siddet på denne position i lidt tid. Ralf Schumacher er tilsyneladende kommet godt over sit alvorlige uheld.
 

Den første tredjedel af det amerikanske Grand Prix blev en noget voldsom affære. Værst gik det udover Ralf Schumacher der længe blev siddende i bilen indtil redningsmandskabet fik ham ud af bilen. De seneste rapporter melder i skrivende stund, at Ralf Schumacher har det godt, men skal holde sengen nogle dage. Om han deltager i det næste Grand Prix er dog endnu uvist.

Ferrari - 142 points:
Det var som det plejer. Ferrari i spidsen fra start til mål. M. Schumacher havde nogle øjeblikke hvor han selvfølgelig bekymrede sig meget om sin lillebror, men fik besked over radioen om at Ralf var ok, og Michael Schumacher kunne derefter koncentrere sig fuldt ud om at køre løbet færdig. De to kørere havde samme pitstop strategi, men længden af de forskellige stints varierede. Rubens Barrichello kunne måske have vundet løbet, hvis - og dem er der altid nok af - ikke han var blevet forsinket i det første pitstop. Han måtte holde og vente på at man blev færdig med at betjene Michael Schumacher. Man har dog set Rubens Barrichello mere aggressiv end længe i de to seneste GP'er. Er han ved at ramme noget der gør at han kan køre lige op med teamkollegaen? Lad os håbe det, om ikke andet så for at få en anden vinder.

Renault - 66 points:
Renault satte points til i forhold til konkurrenterne fra BAR. Godt nok havde begge teams en bil der gik ud, men BAR placerede sig bedre denne gang. Forskellen mellem de to teams er nu nede på 8 points. Vinderen af starten af Grand Prix'et må være Alonso. Han rykkede virkeligt, men blev offer for en punktering der sendte ham ud af løbet for enden af den meget lange langside. Trulli startede bagerst men kørte sig rigtig flot op gennem feltet og sluttede på den utaknemmelige fjerdeplads lige uden for en podieplacering. Han virkede dog langsommere på de sidste omgange hvor Takuma Sato overhalede ham og tog tredjepladsen.

BAR - 58 points:
Første japaner på podiet i rigtig mange år. Takuma Sato var en af dagens helte. Derimod var Jenson Button skuffet. Han måtte udgå med gearkasseproblemer allerede på omgang 26. Dermed sluttede den ellers meget flotte præstation for hans vedkommende i denne sæson. Men tag ikke fejl. Han kan meget vel være stærkt tilbage igen allerede i næste GP. Tekniske problemer hører normalt ikke til på dagsordenen for Buttons vedkommende.

Williams - 36 points:
Dagens uheldige teams må være Williams. Først fungerer Montoya's bil ikke og han må skifte til reservebilen. Desværre for sent, for han bliver diskvalificeret senere fordi skiftet til reservebilen er sket for sent. At løbsledelsen så er kritisabelt længe om at beslutte sig for en diskvalifikation, er en helt anden sag. Værst var det dog da Ralf Schumacher punkterede kort før opløbsvinget til langsiden og han røg baglæns ind i betonmuren. Han mistede kort bevidstheden, men kom dog hurtigt til sig selv igen. Han prøvede at komme ud af bilen, men havde så stærke smerter i ryggen at han blev siddende og fik hjælp af redningsmandskabet. Han kom på hospitalet hvor man konstaterede at han havde fået en hjernerystelse, men der er heldigvis ikke sket andre skader på Ralf Schumacher. Han skal nu holde sengen nogle dage og falde til ro. Dr. Mario Theissen fra BMW oplyser at Ralf Schumacher selv tager beslutning om han vil køre det næste GP i Frankrig. Inden Montoya blev diskvalificeret, havde han kørt et meget stærkt løb. Han startede fra pitlane efter skiftet til reservebilen, og var faktisk en overgang oppe på en podieplads, men efter et pitstop røg han et par placeringer ned, og så kom diskvalifikationen - efter alles opfattelse alt for sent. Havde han været involveret i en hændelse med en anden bil, ville den sene diskvalifikation have været endnu mere kritisabelt, for så havde han haft direkte indflydelse på forløbet.

McLaren - 17 points:
McLaren har åbenbart ramt noget stabilitet. For andet løb i træk kom bilerne i mål, og også denne gang kom der points til begge kørere. Dermed har man overhalet Sauber, og er nu tilbage i den øverste halvdel af feltet. Der er dog lang vej endnu inden man kan blande sig med de fire øverste. Teamet havde valgt to stops strategi for begge biler, det blev dog til flere pga. uforudsete omstændigheder. Først og fremmest pga. safetycar perioderne. Men også tekniske problemer spillede ind. Kimi Raikkonens bil tabte luft. Luft til det pneumatiske system. To gange fik han "fyldt" luft på systemet. Coulthard ramte et par gange stumper fra andre biler og ligesom noget flamingo satte sig fast under bilen. Det fik mekanikerne dog hurtigt fjernet. Selvfølgelig var man i teamet glade for at begge biler fuldførte og ikke mindst at det også skete med points til begge.

Der er nu igen 2 ugers pause inden det næste løb som køres i Frankrig på Magny-Cours banen. Allerede i denne uge går det efter den nordamerikanske udflugt løs med tests flere steder i Europa.

Dons

Læs mere om:
  • 20/06/04 - Indianapolis Motor Speedway - Formel 1
  •