Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Canadas GP - Set og sket - top 5

Formel 1 
14/06/04 

Det canadiske GP var ikke sæsonens kedeligste løb. Men det nærmede sig. Efter løbets afslutning blev der lavet op på resultattavlen. To teams fik frataget deres placeringer.
 

Ferrari - 124 points:
Ferrari forsætter hvor de slap. Igen satte Michael Schumacher sig på førstepladsen. Takket være Ross Brawn og hans berømte taktiske evner lykkedes det igen for Ferrari at sætte sig på toppen. Michael Schumacher som nr. 1 og Barrichello som nr. 3. Barrichello blev dog rykket en placering frem efter den tekniske kontrol efter løbet. Kørerne var særdeles tilfredse med bilerne. Og for en gangs skyld så man Barrichello være fremme og presse M. Schumacher. M. Schumacher indrømmede efter løbet at han følte sig hårdt presset af Barrichello. M. Schumacher sagde også at de havde valgt forskellige dæk til løbet, og at Barrichello havde lavet det bedste valg. Barrichello var meget tilfreds med sit løb, eneste klagepunkt fra ham, var at bremserne begyndte at blive for varme og han derfor ikke kunne blive ved med at presse M. Schumacher. Men igen en et to sejr til Ferrari.

Renault - 61 points:
Ingen point denne gang til Renault. Allerede da starten gik, forsvandt Jarno Trulli ud af løbet. Endnu er årsagen ikke helt klarlagt, men alt tyder på at en trækaksel har været årsag til at han udgik. Trækakslen var også årsag til at Alonso forsvandt ud af løbet på 45 omgang. Stor nedtur for Renault der nu skal undersøge om det er en sending trækaksler der er galt med, eller om bruddet skyldes andre årsager. Trods at Renault ingen points fik, bevarer man andenpladsen i mesterskabet, men mere herom senere.

BAR - 52 points:
Igen et motorsammenbrud for Sato. Sato startede fra pitlane, da han havde haft en noget uheldig kvalifikation. Teamet fyldte i stedet bilen op med benzin så han kunne køre én to-stopsstrategi. Men det gik kun til omgang 48, så ville motoren ikke mere. Over and out for Sato. Jenson Button havde lidt problemer undervejs. Balancen i bilen var ikke for god, man prøvede at rette det ved at give bilen lidt mere understyring ved det første pitstop, og det faldt heldigt ud. Button var tilfreds med bilen. Men så var der et lille kiks i pittet ved en senere lejlighed hvor motoren næsten stallede, men det lykkedes at holde liv i den. En betjeningsfejl var årsagen. Button sluttede løbet på en fjerdeplads efter god kørsel. Han er senere rykket op på endnu en podieplads som nr. 3.

Williams - 36 points:
Williams sluttede løbet med Ralf Schumacher på andenpladsen og Montoya på femtepladsen. Men kikker man i den reviderede resultatliste fra Grand Prixet i Canada og den samlede stilling også, vil man finde at Williams og deres kørere ingen points har fået i det canadiske GP. Årsagen er Williams teamet har anvendt nogle ulovlige og ikke godkendte køleelementer til nedkøling af bremserne, som bliver hårdt belastet netop i det canadiske GP. Williams er blevet diskvalificeret lige som Toyota også er det for en tilsvarende forseelse. Nul point til køreren og teamet. Kørerne lagde ellers godt til og kørte et fint og flot løb, men blev nok i sidste ende ofre for Ferraris taktik med kun to pitstops. Og så viste det sig at være helt forgæves. Trist efter et ellers godt løb for Williams. Nu må de så prøve at revanchere sig i Indianapolis.

Sauber - 15 points:
Felipe Massa var en af denne weekends uheldige personer. Hele weekenden har været lidt af et mareridt for den unge brasilianer. I selve Grand Prixet kæmpede han med bilen. Ved et pitstop var der problemer med det ene baghjul og også rattet med dets mange elektriske funktioner gav problemer. Og kun 5 omgange før mål kørte han pludseligt nærmest frontalt i dækmuren. Teamet kender endnu ikke årsagen. Peter Sauber var nærmest dybt ulykkelig over uheldet og beklagede meget overfor Massa at man ikke har kunnet give ham en bedre bil denne gang. Fisichella derimod startede godt, men kørte et meget anonymt løb. Det resulterede i en sjetteplads, som dog efterfølgende er forvandlet til en fjerdeplads, takket været Williams diskvalifikationen. Selvom begge McLaren kørere fik points efter det reviderede resultat, så lykkedes det for Sauber at holde sig foran det hårdtplagede McLaren team.

Dons

Læs mere om:
  • 15/06/03 - Gilles Villeneuve - Formel 1
  •