Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Canadas GP - Kvalifikationen

Formel 1 
12/06/04 

Williams i front
Manden på pole position i Canadas Grand Prix hedder Schumacher - det er der ikke noget nyt i. Det nye er at han også hedder Ralf. I dagens tidkørsel trak lillebror det længste strå i et tæt opgør med Jenson Button.
 

Engelske Button havde ellers kørt en fantom tid, da han satte den regerende mester, Michael Schumacher, tilbage med et helt sekund. Tyskeren havde ellers lige snuppet pole fra sin holdkammerat Barrichello. Men så kom Button med sin fantastiske omgang.

I starten var det ellers Christian Klien der dominerede. Den unge østriger satte en på papiret måske ikke specielt imponerende tid. Men da både hans holdkammerat Webber og de to Toyota kørere ikke kunne slå den, begyndte det alligevel at ligne noget. Klien endte på en fornem 10. plads, da hele showet var ovre.

Rubens Barrichello var den første der slog Kliens tid, men straks derefter kom Schumacher på banen og lagde sig i front. Og så kom Button med sin fantom tid, som det længe så ud til at ingen ville kunne slå. De to McLaren racere sluttede som nummer 8 og 9, hvilket var lige bag de to Ferrari racere.

Den eneste der så ud til for alvor at kunne slå Button var hans holdkammerat Sato. Japaneren kørte en super første sektor, men faldt så lidt tilbage på den næste. Om han alligevel kunne have slået Jenson Button får vi aldrig at vide. Med alt for høj hastighed drønede han igennem banens sidste sving og endte i en pirouette der ville have gjort enhver balletdanser misundelig. Til Satos ros skal det siges at fik grebet bilen og faktisk fik sat en tid - ovenikøbet en smule bedre en Zsolt Baumgartner der, ikke overraskende, kørte dagens langsomste tid.

De to Renault racere kunne heller ikke gøre noget ved Buttons tid. Trulli var hurtigst af de to. Alonso var ellers den sidste af de to, der var ude, men han kunne ikke nå sin holdkammerat og endte som nummer 5.

Juan Pablo Montoya kæmpede forgæves mod Buttons tid. Men han fik splittet de to Renault racere, da han satte, hvad der skulle vise sig at være dagens 4. bedste tid.

Sidste mand på asfalten var Ralf Schumacher, der havde kørt hurtigst i den første kvalifikation. Tyskeren så, ligesom Montoya, heller ikke ud til at kunne true Button. Men så kørte en fantastisk tredie sektor og snuppede pole for næsen af den fregnede englænder, der unægtelig hang lidt med næbet. Sølle 0.66 sekund skilte de to kørere.

Dermed kan vi se frem til et spændende løb i morgen. Williams på pole, Ferrari et stykke nede, med et par sultne McLaren racere i nakken. Spændende bliver det om det hele er fordi de andre teams for alvor har lukket hullet til Ferrari, eller om det hele skyldes af Ross Brawn har lavet en ny taktisk geni-streg? Følg med i morgen.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 13/06/04 - Gilles Villeneuve - Formel 1
  •