Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Canadas GP - Teams preview - bunden

Formel 1 
11/06/04 

I tabellen for konstruktørerne er McLaren i øjeblikket placeret temmelig lavt. De har mildest talt været noget uheldige i år, og nu er spørgsmålet om de klarer det denne gang eller om en af de nærmeste konkurrenter tillader sig at overhale dem i pointstillingen.
 

McLaren:
McLaren har haft et problem med deres Mercedes motorer i denne sæson. Det er der vist ingen der er i tvivl om. Men der bliver skam arbejdet med at løse problemerne. McLaren har fået en ny motorspecifikation til i hvert fald det canadiske GP. Specifikationsændringerne går ifølge McLaren selv ud på, at der er ændret på flere vitale dele, som skal sikre at motorerne kan holde. Derudover har McLaren en ny bagvinge med som er lavet specielt til den canadiske bane. Kimi Raikkonen som bl.a. har testet den ny MP4-19 i sidste uge, fortæller at han og måske også David Coulthard vil køre med medium downforce i Canada. Flere andre teams kører måske endda med endnu mindre downforce, så ret til ændringer forbeholdes. Målet for McLaren er at fuldføre med begge biler. Kan man få nogle points med fra Canada, er der sikkert ingen der vil klage over det. Teamet mener dog selv nu, at man har en motor der kan holde, og så må man arbejde videre derfra. Sikkert noget der falder i god jord hos især Kimi Raikkonen.

Toyota:
Et team som higer efter points og succes er Toyota. Vel, de har fået årets første points i en bil der ikke fungerer ordentligt, mens motoren skulle være ok. Teamet håber på at de forbedringer som Mike Gascoyne finder på undervejs vil hjælpe dem til at få flere points. Også inden det nye chassis får sin debut. Toyota fik point i Canada sidste år, og håber på en gentagelse. Men som de andre lavt rangerede teams i stillingen, så beror det meget på at de der normalt ligger foran får defekter og udgår. Toyota erkender at deres bil ikke er god nok, og venter spændt på afløseren. Teamet har testet for at få afprøvet de løbende forbedringer og udviklinger der hele tiden laves, og forventer denne gang en noget bedre præstation end tidligere.

Jaguar:
Endnu en ny bane. Det er næsten kodeordet for Christian Klien og til dels testkører Björn Wirdheim i denne sæson. Så ved de unge mennesker hvad de skal lave fredag, nemlig at køre sig ind på banen. Mark Webber har været her et par gange før og kender derfor layoutet. Jaguar har testet på Silverstone, hvor især dæk og bremser blev gennemgået og testet. Jaguar og Cosworth har sammen også testet småændringer på motoren som alle er godkendt og bliver anvendt i Canada. Teamet virker meget fortrøstningsfulde forud for Grand Prix'et, men skal nok sætte deres lid til Mark Webber.

Jordan:
Jordan har testet på Silverstone og det var især dæk som teamet testede ved den lejlighed. Desuden har teamet også testet andre ikke nærmere detaljerede ting Tidligere har Jordan fået gode placeringer i Canada, det bliver dog sikkert noget sværere denne gang. Pantano har aldrig kørt på banen før og skal bruge en del af fredagen på at lære banen at kende. Men igen må holdbarhed være et nøgleord for teamet.

Minardi:
Minardi er stadig uden points trods at pointsystemet blev lavet om sidste år. Nede i Faenza prøver teknikere, ingeniører osv. stadig at trylle, alt sker i den bedste mening, men det er sådan noget lige ved og næsten. Det fordi at alle andre teams gør det samme med større eller mindre succes. Minardi formår bare ikke at gøre nok, og som sædvanligt - fristes man næsten til at sige - bunder det i et meget lille budget. Det gør det heller ikke bedre at feltet nu skal køre på en low downforce bane. Det er ikke noget der passer de noget langsommere Minardi biler. Målet for Minardi må være at få en af kørerne i top 10, mere kan man ikke forvente. Og så er det måske endda da sat højt. Eneste håb er at der er et stort mandefald blandt de øvrige teams. Men stadig godt kæmpet af hele Minardi teamet, at de formår og har energi til at bevare statusen som Formel 1 team.

Dons

Læs mere om:
  • 13/06/04 - Gilles Villeneuve - Formel 1
  •