Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Det lille klik

F1800 
09/06/04 

- med den store virkning!
Der var masser af flot formelracing i weekenden, hvor anden afdeling af det Nordiske Formel 1800 Mesterskab blev kørt på Jyllands-Ringen.
 

De danske kørere viste fin form i det 21 bils store felt fra hele norden. (21 formel 1800 biler, ja det er faktisk en bil mere end der deltager i formel 1!).

Christian Jørgensen havde et af sine allerbedste races i hans korte tid som racerkører i en formel bil, med helt fremme i tidtagning og i begge løb, kørte 2 gange i træk hjem på 3 pladsen i flot stil. . . og kun sølle 3 hundrede dele af et sekund fra at sætte ny banerekord i heat 1. Christians bil fik til heat 2 et klik på de forreste støddæmpere, det hjalp ikke meldte han tilbage - bilen var "over det hele", så han ville helst havde været i pit og stille tilbage igen.
Men heldigvis blev han ude og kæmpede med bilen til det flotte resultat, der via "Nørgaard / Schleimann Broadcast World Wide og Landsdækkende" blev transmitteret fra bilens onboard camera til de mange seere på TV2 Zulu.
Christian indtager nu fjerde pladsen i det Nordiske Mesterskab efter de tre finner Juho Annala, Aki Sandberg & Markus Niemelä, kun 3 point efter andenpladsen. I det Danske Mesterskab i F 1800 skrumpede de andres forspring ind til 5 point fra Christian der også her indtager fjerde pladsen.


(Foto: Johnny Pedersen / e-image.dk)

Kim Humborstad viste også rigtig god form, bedst placerede kører fra teamet i tidstagningen, med på "tusinddelen" nøjagtig samme tid som finnen på anden pladsen. Finnen havde dog kørt en bedre anden tid end Kim og fik derfor plads 2 på griden. Kim som har kæmpet en hel del med sine starter, fik fuld valuta for sin flotte start pladcering, da han i starten af heat 1 kommer så godt afsted at han hurtigt fik tilnavnet "Kim Kanonstart". 2´er igennem første sving og denne pladsering holdt hele vejen hjem, dog rigtig tæt forfulgt af Christian Jørgensen. Så tæt, at mekanikkerne, sponsorerne og famile til de to kamphaner under heatet fik voldsomt forhøjet blodtryk og stort set ikke havde nogle negle tilbage efter heatet.

Til heat 2, ja godt gættet . . . fik de forreste støddæmpere et klik, en lille justering af bilen, i håb om at bedre kunne hænge på Anders Ole Egbart i starten. Men det gav ikke den forventede mere fart, tværtimod mistede Kim lidt tid i banens vigtigeste sving, det lige før langsiden. Og i dette fine selskab oppe foran, så er noget sådant rigtigt dyrt og Kim faldt et par pladser tilbage i løbet. Fustrerende når det nu gik så godt i heat 1, men Kim holder tredie pladsen i det Danske Mesterskab og ligger på syvende pladsen i NM.

Mats Franer havde slet ikke den speed som han skulle have haft, og kæmpede som en besat med en bil der ikke ville den samme vej som ham. Mats var rigtig glad for at der nu er en race pause. hvor teamet kan få tjecket hans racer totalt igennem, de tabte tiendedele sekunder skal nemlig findes igen.
Ja, korrekt gættet - for Mats gjaldt det også ... det lille klik på de forreste dæmpere til heat 2 virkede slet ikke, tvært imod. Mats måtte afgive første pladsen i DM til den solidt kørende Nicki Thiim og indtager nu anden pladsen. Mats ligger på elftepladsen i NM.

Nu skal Lån & Spar Bank Racing vel holde sommerferie . . .eller?
Nej ikke helt, nu skal der arbejdes med sponsorerne, bilerne og kørerne hen over sommeren. Et par af bilerne skal rundt i landet til flere kundevendte arrangementer sammen med Lån & Spar Bank. Der skal også afholdes en Lån & Spar Bank Racing Experience hvor vinderne fra en konkurrence skal have en tur i en formelbil. De "norske" biler skal til Norge og teste på Mats Franers hjemmebane. Teamet vurderer i øjeblikket om der på turen hjem fra Norge, ikke lige skal smuttes forbi Falkenberg i Sverige, med en deltagelse i SM i F1800 til følje, kørerne skal gerne være helt klar igen når kampen om DM forsætter til efteråret. Så helt så meget sommerferie bliver det ikke til endnu.

Elvin Nielsen Motorsport / Lån & Spar Bank Racing


Læs mere om:
  • 06/06/04 - Jyllandsringen - F1800
  •