Formel Renault
Scandinavian Cup

05/06/04

Formel Renault Scandinavian CupSejr til Kasper Andersen giver 1. pladsen
Med en første og en andenplads i tredje afdeling af det Nordisk Mesterskab for Formel Renault i Karlskoga i pinsen er Kasper Andersen, Team Formula Sport, nu rykket op på førstepladsen. En plads han indtil videre må dele med den svenske kører Jimmy Jacobsen, Team Color Racing, der for 14 dage siden hentede 3 sejre i Padborg. De to ligger side om side med 125 point, mens tyskeren Frank Keckle , Racing Denmark, følger lige efter med 122 point. Tyskeren havde også en god weekend i Sverige, hvor det også blev til en første og en anden plads.

Det var en både glad og lettet Kasper Andersen, der efter løbet kunne konstatere at han nu er rykket tættere på det Nordiske Mesterskab, som er hans mål i denne sæson.

Kasper Andersen på podiet
(Foto: KA Racing)

Optakten til løbet i Sverige var ellers ikke den bedste. I en anden afdeling af det Åbne Tyske Mesterskab i Assens i Holland forrige weekend kørte Kasper Andersen af banen med over 230 km/t, fordi den hurtige formelracer begyndte at understyre mere og mere og i en hurtig kurve gik det galt. Heldigvis skete der ikke noget med hverken fører eller bil.

Kasper Andersen var særdeles godt kørende i Sverige. Efter en suveræn sejr i det første finaleheat, så det længe ud til at han ville gøre rent bord med endnu en sejr i det sidste finaleheat. Men med 5 runder tilbage, kom der safteycar på banen, som gjorde at feltet igen blev samlet. Da løbet igen blev givet frit stak Kasper og Keckle af fra de andre, her pressede Kechle meget på, og da Kasper havde problemer med en voldsom understyring, hvilket betød at han ikke kunne holde fuld damp på i den skarpe 180 graders kurve på Karlskogabanen. Det udnyttede Frank Keckle på næstsidste omgang, hvor han passerede Kasper Andersen med en flot indenom overhaling.

Kampen om det Nordiske mesterskab er nu intensiveret. Og ifølge Kasper Andersen bliver hans værste konkurrent til det Nordiske Mesterskab netop tyskeren Frank Keckle.

- Det var ærgerligt, at jeg ikke kunne holde førstepladsen i det sidste heat, men det er ofte de små marginaler, som gør udslaget i formelsport. Men alt i alt er jeg meget tilfreds med løbet i Sverige og nu gælder det bare om at holde fast i førstepladsen. Som det ser ud lige nu tror jeg Frank Keckle bliver den største konkurrent til mesterskabet, men der stadigvæk mange point at køre om så alt kan ske, siger Kasper Andersen fra Silkeborg.

Fjerde afdeling af det Skandinaviske Mesterskab for Formel Renault køres om 3 uger på Mantorp banen i Sverige. Der resterer i alt 5 afdelinger. Næste gang der køres formelræs i Danmark bliver den 7.-8. august på Ring Djursland.