Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup 0-1600cc

'Mikkel' stadig i front

Yokohama Cup
0-1600cc 

01/06/04 
Yokohama

- i mesterskabet
Efter en ikke helt gnidningsløs weekend på Ring Djursland, så ligger Henrik Mikkelsen stadig forrest i mesterskabet for Yokohama Cup racerne mellen 0 og 1600 cc3.
 

Denne weekend kørte Yokohama Cup kørerne efter DTC princip, og det betød at de først otte kørere i tidtagningen skulle ud i en 'Super Pole', hvor de så skulle afgøre den endelige startplacering til første heat.
Henrik Mikkelsen sluttede tidtagningen på 6. pladsen, og var dermed en af kørerne til 'Super Pole', hvor kørerne kun fik en 'flyvende' omgang til at sætte tiden i. Igen her kørte han 6. hurtigste tid.

'Mikkel' kunne allerede på dette tidspunkt mærke at der manglede lidt trækkraft i hans Peugeot 106 GTI, men det var ikke muligt at finde løsningen på det på stedet.

Med en startplacering som nummer 6, så skulle der kæmpes hårdt fra start af i første heat, for at score point til mesterskabet. Og 'Mikkel' kørte sig da også flere pladser frem i feltet, før han blev impliceret i et sammenstød med en af konkurrenterne, som på grund af mekaniske problemer skred ind i siden på 'Mikkel' og forårsagede stor skade på både karrosseri og baghjulsophæng. Et ærgerligt uheld, som ingen dog har skylden for, men som alligevel kom til at påvirke 'Mikkel's' løb meget. Samtidig med dette blev problemet med trækkraften større og større, men alligevel kunne 'Mikkel' krydse målstregen som nummer 4, og dermed hjemtage 20 point til mesterskabet.


Mikkel's racer blev slemt medtaget efter sammenstødet i første heat.
(Foto: Motorsporten.dk)

I andet heat vendte man, helt på DTC vis, de fem første kørere på startgridden, og således blev 'Mikkel's' 4. plads i første heat nu til en 2. plads på startgridden.
En placering han udnyttede fint til at komme igennem de første sving uden for den tumult der tit er her.
Men da han lidt senere forsøgte at komme uden om den førende kører, kom han forlangt uden for racerlinien. Der var der ikke meget greb i banen, og 'Mikkel' måtte en tur af banen, og faldt tilbage på 5. pladsen, han kunne i løbet af de sidste omgange kører sig op på 4. pladsen, og dermed var yderligere 20 point hjemme.

Så på trods af at motoren i Peugeot raceren ikke havde nær den trækkraft som den plejer at have, så blev det alligevel til to 4. pladser og samlet 40 point til mesterskabet.
Dermed er 'Mikkel' nu på første pladsen i mesterskabet med 122 point, 16 point foran køreren på anden pladsen Bruno Rasmussen.

'Mikkel' er nu ved at gøre en ny motor klar, som skal erstatte den 'trætte' motor som sad i raceren på Ring Djursland, således at han kan møde velforberedt op til den kommende weekends løb på Jyllands-Ringen.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 30/05/04 - Ring Djursland - Yokohama Cup - DASU mesterskab
  •  
     

    Yokohama Cup 0-1600cc nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: