Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Close race

F1800 
31/05/04 

Nicki Thiim og HP Racing DK ankom til Ring Djursland for at forsvare DM-føringen i Formel Ford 1800-klassen. Her er beretningen fra om hvordan det gik.
 

Første tidtagning
Nicki Thiim kørte på banen med en helt ny type bremser. Ifølge teamchef Vagn Holbæk, skulle han først lære dem at kende og sørge for at de er varme, inden han farer helt vildt ud og laver en bremsefejl, som kan koste dyrt. Nicki tog det dog helt roligt og i løbet af de første 10 minutter af tidtagningen, lå han på en 4. plads. Dog var han ikke helt tilfreds med dette og fik da også kørt en tid på 51,313. Til sammenligning kørte den hurtigste ved 1. tidtagning, Mats Franer, en tid på 51,165. Dette rakte til en startposition som nummer 2 for Nicki Thiim.

Teamkammerat Dennis Holbæk måtte tage til takke med en 9. plads i feltet, og dette var han positiv over. Få dage tidligere havde han ikke regnet med at kunne deltage i tidtagningen, da han var stillet en boksekamp i Randers lørdag aften i udsigt.


Nicki Thiim på vej mod næsthurtigste tid.
(Foto: Motorsporten.dk)

2. tidtagning
Anden tidtagning blev en noget hårdere nød at knække for Nicki og Dennis. Det var betydeligt varmere i luften og asfalten målte 40°. Dækkene blev rimelig hurtigt varme og hurtigt også for varme for de to kørere. For den unge og garvede gokart kører blev det til en 4. plads og med kun 0,44 sekunder bag den førende, skal der fightes godt i andet heat søndag eftermiddag. Alt kan ske og nu er det op til Nicki og Dennis at vise hvad de kan for at give sponsorerne og fans valuta for pengene.

1. heat
Super start på første heat for Nicki Thiim, som startede fra position 2, og en tæt fight på 15 omgange begyndte for Nicki, Christian Jørgensen og Mats Franer. Dog måtte de to kørere fra Elvin Nielsen Motorsport/Lån og Spar Bank give efter, da Nicki tog føringen få runder før heatets afslutning!

Dennis Holbæk måtte, efter en startposition som nummer 9, dog tage til takke med en 8. plads, da han ikke fandt speeden.


Starten til første heat, som Nicki Thiim vandt.
(Foto: Motorsporten.dk)

2. heat
Startende fra en fjerde position får Nicki straks lagt sig ind foran 3'eren og er rigtig godt med. Han begynder straks på at udkigge sig en mulighed til en overhaling, men Christian Jørgensen og Mats Franer har rigtig god speed og trækker fra.
Kim Humborstad får overhalet Anders Ole Egebart og begynder at presse Nicki hårdt. Det lykkes at få ham overhalet og så ligger Mats Franer, Christian Jørgensen og Kim Humborstad i front, indtil de går i tæt fight og Christian Jørgensen trækker det korteste strå og spinder rundt. Nicki Thiim når med nød og næppe at kommer forbi og kører i mål som 2'er!
Der er efterfølgende lagt protest mod at Nicki skulle have overhalet ved gult flag. Dog siger Nicki at han kun lavede en undvigemanøvre for at undgå yderligere uheld og afkørsel! Mats Franer manglede at afsone en straf, og dette er der nu lagt protest mod af HP Racing DK.

HP Racing DK og Nicki Thiim


Læs mere om:
  • 30/05/04 - Ring Djursland - F1800
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her