Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Dobbeltsejr til Ferrari

Formel 1 
30/05/04 

Det er ikke altid let at sidder her, søndag eftermiddag, tre minutter efter det ternede flag er faldet, og skal skrive en artikel om et nu historisk Formel 1 løb. Sådan som Formel 1 er i øjeblikket er der en overhængende fare for at man ender med at gentage sig selv.
 

Michael Schumacher vandt, hvilket der jo som sådan ikke var noget overraskende ved. Måden han vandt på - overlegen - er der heller ikke noget nyt. At Rubens Barrichello blev 2´er er så lidt mere spændende - det er trods alt ikke hver gang den loyale væbner kan drage hjem med sølvmedaljer.


Barichello
(Foto: Ferrari)

Helt uden sværdhug var det dog heller ikke for Barrichello. En drabelig duel, hvor han måske nok lukkede døren lidt for hårdt for Sato, måtte der til undervejs. Japaneren havde ellers løbet igennem sat en stor streg under det prædikat han har fået som den hidtil bedste japaner i Formel 1. Han var også klart hurtigere end Barrichello, men forskelle i strategi betød at han befandt sig bagved Ferrarien på et tidspunkt. På vej ind i første sving prøvede han at køre indenom om Barrichello. Resultatet var en mindre kollision, der knækkede Satos næse.

At det så var helt uden betydning da Sato kort efter måtte udgå med en defekt motor. Det betød tilgenæld at holdkammerat Button fik 3. pladsen uden rigtigt at imponere, på en dag hvor Formel 1 viste sig fra en af sine mest kedsommelige sider.


Jenson Button
(Foto: Honda)

Michael Schumacher vandt starten, mens Trulli, Sato og Raikkonen kæmpede om 2. pladsen. Længere nede i feltet ramlede Montoya og Ralf Schumacher sammen, så tyskeren måtte udgå. Det gik også udover Cristiano da Matta, der ramte liget af Ralfs racer.

Kimi Raikkonen tog 2. pladsen tidligt i løbet, men var ude af stand til at følge med i Michael Schumachers tempo. Og efter sit pitstop gik Mercedes motoren op i røg. Samme skæbne overgik David Coulthard der ellers havde kørt et flot løb fra sin startplacering som nummer sidst.


(Foto: RenaultF1)

Renault bilerne kom hjem som nummer 4 og 5. Ganske fornuftigt indsats af de franske biler, der stadig døjer lidt med mangel på hestekræfter. Men på den anden side var den heller ikke imponerende. Renault burde være tættere på BAR.

Gode præstationer var der af Fisichella og Webber. De to kører kom hjem som nr. 6 og 7 og hentede gode points til deres teams. Det sidste point gik til Montoya der måtte have en næseoperation efter sit sammenstød med Ralf i starten.

Men løbet? Det var ikke spændende, slet ikke. Det var procenssionskørsel af værste skuffe, undtaget Satos kamp mod Barrichello. Et gennemsnitteligt begravelsesoptog er mere interessant at følge. En klog mand sagde engang: Helvede - det er gentagelsen.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 30/05/04 - Nürburgring - Formel 1
  •