Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Europas GP - dækpreview

Formel 1 
27/05/04 

For første gang i år lykkedes det for Michelin at få en sejr, og så endda én et to sejr. Det giver forhåbninger for Europas GP, hvor man også sidste år fik én et to sejr.
 

Ferrari og Bridgestone er rendt med det hele i år lige indtil Monacos GP. Der blev det til den første Michelin sejr i år. Det håber Michelin selvfølgelig at kunne gentage på Nürburgring. Sidste år fik Michelin også én et to sejr på banen. Men det er ikke sikkert at Bridgestone er helt enig med dem i den betragtning.

Bridgestone:
Bridgestone har fået fem sejre i år, men smilene begyndte at stivne en smule efter GP'et i Monaco. Dog har Bridgestone kunne trøste sig med at både Ferrari, Sauber og Jordan sluttede i pointene. Nu var det lige pludselig konkurrenten Michelin som løb med laurbærrene. Det har man selvfølgelig i sinde at få ændret igen. Man har primært sammen med Ferrari udvalgt de dækspecifikationer der skal bruges på Nürburgring. Helt nøjagtig hvilke vil man selvfølgelig ikke sige, men Bridgestone tager 1400 dæk med til banen. 3 tørvejrsspecifikationer bliver det til startende med en normal compound og de to sidste med blødere specifikationer. Desuden tager man et intermediate og decideret regnvejrsdæk med.

Bridgestone forventer at der bliver meget varierende temperaturer i den kommende weekend, ligesom der også med stor sandsynlighed kan komme regn. Hos Bridgestone anser man ikke banen for at slide voldsomt på dækkene, det er op til teamene at finde en god balance i bilerne for ikke at få et forkert slid på dækkene.

Michelin:
Michelin har allerede for et par uger siden sammen med teamene bestemt sig for hvilke dækspecifikationer der skal anvendes. Michelin har ligesom Bridgestone bestemt sig for 3 compounds i den midterste og bløde del af registret. Også regnvejrsdækkene er af samme specifikation. Helt nøjagtigt hvilke specifikationer der er tale om, afsløres selvfølgelig ikke, men der er tale om en normal compound og to blødere. Forhåbningerne hos Michelin er selvfølgelig ikke blevet mindre efter at de to først placerede biler i mål i Monaco, kørte på Michelin dæk. Det var også tilfældet ved sidste års GP på Nürburgring. Til forskel fra sidste år, køres det europæiske GP i år tidligere end sidste år, men det har begge dækfirmaer taget højde for. Michelin har i hvert fald store forhåbninger til den kommende weekend.

Dons

Læs mere om:
  • 30/05/04 - Nürburgring - Formel 1
  •