Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Spænding igen - måske

Formel 1 
27/05/04 

Efter det dramatiske løb i Monaco er Formel 1 feltet hastigt drønet videre til Eiffelbjergene hvor Det Europæiske Grand Prix løber af stabelen på søndag.
 

Den smukt beliggende bane er dog blot en skygge af sin glorværdige fortid. I sin nuværende udformning har den aldrig virket som et helt optimalt sted for Formel 1.

Tilgengæld er der grund til at have i al fald et spinkelt håb om lidt mere spænding i Formel 1. I Monaco så vi for første gang Ferrari sat under pres. Deres strategi var lidt anderledes end de nærmeste konkurrenters, og hvordan det ville være endt, hvis ikke Schumacher havde kysset autoværnet i tunnelen kan vi kun gisne om. Men selvom Monaco ikke er den bedste målestok for de indbyrdes styrkeforhold, var der alligevel lidt tegn på at nogle teams er ved at lukke hullet til Ferrari med et par milimetre.

Det væsentlige er at Michelin dækkene var gode i Monaco, på den meget varme. Nürburgring har en tendes til at være rigtig varm og det kan måske være til fordel for de franske dæk. BAR har vist en fremragende form i denne sæson - eller også er det alle de andre der bare er blevet dårligere - og de så også ud til at være tættere på Ferrari i Monaco.

Angående Renault er det en lidt anden historie. Deres bil er et glimrende stykke automobil, men deres moter mangler lidt krudt i forhold til konkurrenterne. Derfor skal vi nok desværre ikke forvente de legoklods-farvede racere vise den samme form på søndag, som de viste i Monaco.

Williams og McLaren har begge deres problemer at slås med. For Williams er problemet lige nu klart at de er blevet overhalet af både BAR og til dels af Renault. Det er ikke tilfredsstillende for et team med deres historie, og heller ikke for motorleverandøren BMW. Der skal snart forandringer til, et firma som BMW kan ikke tåle at blive ved at tabe i Formel 1.

For McLaren er problemerne endnu større. De har et generelt problem med at gennemføre løb og det er aldeles utilfredsstillende for et team der sidste år lå og kæmpede om VM til det sidste. De høje herrer i Chrysler-Benz koncernen må seriøst overveje om de ikke har fået nok ud af Formel 1 i denne omgang.

Men skal skyde på en vinder, må det sandsynlige valg stadig være Michael Schumacher, måske med Jenson Button. Rubens Barrichello virker ikke som en kører der nogensinde vinder noget igen, i øjeblikket. Brasilianeren har kørt sin mest ligegyldige sæson i mange år, og selvom han ligger på anden pladsen i kampen om VM, så virker han ikke som et seriøst bud på en vinder. Men på den anden side har han før overrasket, og det er ikke umuligt at netop han kan hive en lille hvid kanin op af hjelmen på søndag.

Sidste år fik vi et spændende løb på Nürburgring med Raikkonnen i storform, og Ralf Schumacher der ikke satte en fod forkert. Og så selvfølgelig det lille sammenstød mellem Michael Schumacher og Juan Pablo Montoya. Løbet sidste år var en behagelig afveksling fra de tidligere år, hvor Nürburgring ikke har været spændende. I tidligere tider, da det lå hen i efteråret var der nogle gange sjove løb på banen. Specielt da Johnny Herbert vandt i en Stewart-Ford i 1999.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 30/05/04 - Nürburgring - Formel 1
  •