Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup 1601-2000cc

Fremgang

Yokohama Cup
1601-2000cc 

19/05/04 
Yokohama

-for Anders Byriel i Padborg
For Anders Byriel og hans trofaste Volvo S40 blev weekenden et eksempel på at trods en dårlig start, kan det hele godt gå op i en højere enhed i sidste ende. Sådan kan Anders fra Randers' forgangne weekend på Padborg Park beskrives med få ord. Fra lørdag formiddags skuffende 13. hurtigste tid i opvarmningen, til en tredjeplads i søndagens afsluttende løb og en samlet fjerdeplads i det samlede pointregnskab!
 

Efter opvarmningen fulgte tidtagningerne, der afgjorde startplaceringerne til søndagens løb. Begge gange med Byriel som nier - ikke det allerbedste udgangspunkt for succes, men det er trods alt i løbene det hele afgøres.


Byriel og Volvo'en på vej mod tredjepladsen i andet heat.
(Foto: Motorsporten.dk)

Nu er Anders Byriel imidlertid kendt som en hurtig starter og begge gange kørte han sig tre-fire placeringer frem på de første omgange. Som feltets kraftigste bil, skal Volvo'en derfor også være den tungeste. På denne solbeskinnede søndag formiddag var det dårlig nyt for dækkene, der nærmest smeltede. Slutresultatet i første heat blev derfor en syvendeplads og 14 gode point.

I andet heat fik Anders Byriel som sagt endnu en god start og da flere konkurrenter kolliderede tidligt i løbet, var vejen pludselig banet for et anderledes resultat end første heat. Da måldommeren svinger flaget efter 10 omgange, er det med Anders Byriel som nummer fire!
Men her begyndte det virkelige drama, for løbets toer Jesper Carlsen bliver udelukket for at overskride den efterfølgende effektmåling, mens treer og firer Lars Vendelbo og Anders Byriel får en tidsstraf for overhaling i gul flagzone. Overhalingerne viser sig hurtigt at være en misforståelse og på den femte og sidste udgave af resultatlisten havner Anders Byriel omsider på tredjepladsen.


Her er Anders Byriel kommet foran den DM-førende Klaus Verner.
(Foto: Motorsporten.dk)

Årets første pokal er dermed i hus, om end under dramatiske hændelser omkring dommerpanelet, men fjerdepladsen i pointstillingen er hjemme.

Anders Byriel er ærlig og indrømmer at heldet absolut spillede ind i det gode resultat, men arbejdet med bilens set-up har absolut også spillet ind. Derfor ser han også frem til næste afdeling, der køres på hjemmebanen Ring Djursland den 29.-30. maj. Som noget nyt skal Yokohama Cup'en her køre efter DTC-forbillede, med bl.a. en Super Pole-session. Det betyder at de otte hurtigste fra tidtagningnen skal konkurrere om de endelige startplaceringer over én omgang.
Denne nyskabelse satser Anders Byriel på at prøve af, og med den øjeblikkelige form skulle det nok lade sig gøre.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 16/05/04 - Padborg Park - Yokohama Cup - DASU mesterskab
  •  
     

    Yokohama Cup 1601-2000cc nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: